Zonnatura groentespreads

door onder Broodbeleg
Kenmerken: , , , , , ,

Zonnatura groentespreads, veganIk zou tot het einde der tijden in volle tevredenheid hummus en pindakaas op mijn brood kunnen eten, maar ik weet dat veel mensen op zoek zijn naar meer variatie in vegan broodbeleg. Daarom ben ik blij met deze mooie potjes groentespread van Zonnatura! Er zijn inmiddels vijf verschillende smaken die allemaal vegan zijn. Als de spread op is zijn de potjes nog handig om je kruidenvoorraad in te bewaren.

De ingrediënten

Spinaziespread: spi­na­zie 44%, ui 18%, zon­ne­bloem­pit­ten, zon­ne­bloem­olie, pijn­boom­pit­ten 3%, aga­ve­s­i­roop, aard­ap­pel­zet­meel, knof­look, ge­con­cen­treerd ci­troen­sap, zee­zout, mosterd (wa­ter, mosterd­zaad, azijn, zee­zout, spe­ce­rij­en), uip­oe­der, zwar­te pe­per.

Bietenspread: ro­de biet 50%, mie­riks­wor­tel 12%, zon­ne­bloem­olie, zon­ne­bloem­pit­ten, au­gurk [au­gurk, azijn, zee­zout, riet­sui­ker], ui 4%, bie­ten­sap [bie­ten­sap, azijn, riet­sui­ker, krui­den­azijn, kar­wij, kruid­na­gel], aga­ve­s­i­roop, aard­ap­pel­zet­meel, ge­con­cen­treerd ci­troen­sap, zee­zout, ver­dik­kings­mid­del: jo­an­nus­brood­pit­meel.

Hoe smaakt het?

Ik vind deze spreads erg geslaagd. Ze zijn heel smaakvol en hebben allemaal hun eigen karakteristieke smaakprofiel. Sommige zijn lekker kruidig, andere een beetje zoet of juist meer zuur. Als je van variatie op je boterham houdt zou ik deze zeker eens uitproberen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze spreads onder andere bij Jumbo, Plus en Albert Heijn. Een potje met 135 gram kost ongeveer €2,40.

8 Reacties

Sandra op 15-6-2016 - 15:19

Ik koop de paprikaspread regelmatig, om de 1 of andere reden smaakt het voor mij enigszins naar american filet. De bietenspread ken ik nog niet, binnenkort eens proberen.

HT op 16-6-2016 - 11:00

De rode bieten spread is steeds moeilijker verkrijgbaar, mijn AH en Plus hebben m niet meer in t assortimet. Jammer, vind m wel lekker.

Brigite op 29-9-2016 - 17:20

Ik vind de rode bieten spread ook erg lekker. Ik bestel de potjes altijd via www.glutenvrijemarkt.com

Leonie op 3-10-2016 - 11:19

Verschimmelen hier binnen paar dagen. Steeds schoon mes etc nu 3x gehad en 3x binnen paar dagen schimmel erop. Jammer

Nina Lalour op 3-11-2016 - 15:45

Oh, ik zou blij zijn met die schimmel! haha, dat betekent dat het erg gezond is en geen conserveermiddelen bevat! ik ga ze proberen, als nieuw planten-eter vind ik deze info allemaal heel waardevol! dank je wel

Sonja op 27-8-2017 - 7:40

Ik heb de spinazie en de tomaten variant geproeft! Echt zalig op brood! Wil de paprika en pompoen ook nog proberen

Karin devries op 19-11-2019 - 15:56

Ik vraag me af waarom er geen vegan keurmerk op staat. Dat zou beter zijn. Dan weet je zeker dat er niet iets in zit wat ze er niet op hoeven te vermelden.

Martine op 20-11-2019 - 15:37

Hoi Karin, fabrikanten moeten betalen om een officieel vegan keurmerk op hun product te mogen zetten. Daarom kiezen velen ervoor om dit niet te doen. Verder kan het een marketing keuze zijn om een product wel of niet duidelijk als vegan te profileren. Dit kan namelijk ook potentiele klanten afschrikken als ze vooroordelen hebben over veganistische producten.

Schrijf een reactie