Zonnatura granenmaaltijden

door onder Maaltijden
Kenmerken: , , , , ,

Zonnatura quinoamaaltijd, veganZonnatura maakt sinds kort verschillende kant-en-klaar maaltijden (of maaltijdcomponenten) op basis van granen. Ze zitten in een staande zak die je kunt opwarmen in de magnetron of in een pan met heet water. Er zijn vier varianten: linzen met wortel, quinoa met olijf en tomaat, bulgur met parelcouscous en bulgur met quinoa en sesam. Ik probeerde een pakje quinoa met olijf en tomaat.

De ingrediënten

Voor­ge­kook­te wit­te quinoa 60%, voor­ge­kook­te ro­de quinoa 25%, to­ma­tenconcentraat 4%, ui, zwar­te olij­ven, 2% zon­ge­droog­de to­ma­ten 2%, olijf­olie, zee­zout, Pro­vin­ci­aal­se krui­den, knof­look­poe­der, zwar­te pe­per.

Hoe smaakt het?

Ik vond deze quinoamaaltijd goed te eten. De quinoa heeft een lekkere beet en is goed op smaak gebracht. Het is niet veel meer dan gekookte quinoa met stukjes olijf en zongedroogde tomaat, dus ik heb er volgens de 'ser­veer­tip' op de verpakking een in blokjes gesneden tomaat aan toegevoegd.

Als je zelf quinoa kookt met wat bouillon, kruiden en in stukjes gesneden olijven en zongedroogde tomaat heb je hetzelfde effect, maar dat kost je dan een kwartier, terwijl dit in twee minuten klaar is. Het is dus vooral een handig product voor momenten dat je heel weinig tijd hebt en/of alleen een magnetron tot je beschikking hebt om te koken.

Wat kost het en waar is het te koop?

De granenmaaltijden van Zonnatura zijn onder andere te koop bij Jumbo en Albert Heijn, op de afdeling met bioproducten. Een zakje van 250 gram kost bij AH €2,69. Dit is voldoende als kleine lunch voor één persoon (400 calorieën). Voor een avondmaaltijd zou ik er zeker wat meer groente en een eiwitbron zoals bonen of een vleesvervanger bij doen.

1 Reacties

Sanne op 15-4-2015 - 22:01

Ah, dit is echt wel iets dat ik wil proberen ja! Wat leuk zeg :). Ik wist helemaal niet dat Zonnatura kant-en-klare maaltijden en componenten heeft, maar dat is super handig. Liefs

Schrijf een reactie