Zachte speltbolletjes van AH

door onder Brood en zo
Kenmerken: ,

AH zachte speltbolletjes, vegan UPDATE: deze bolletjes zijn er niet meer, maar AH heeft wel nieuwe vegan bakkersbollen van speltmeel.

Bij Albert Heijn vond ik deze vegan 'bakkersbollen' van speltmeel. Ze zijn vrij van gewone tarwe, wat handig is voor mensen die daar allergisch voor zijn. Zachte bolletjes bevatten meestal melk, dus ik was blij verrast om deze vegan broodjes tegen te komen.

De ingrediënten

52% spelt­meel, wa­ter, bak­kers­gist, dex­tro­se, zon­ne­bloem­pit, 3% spelt­vlokken, rog­ge­grutten, lijn­zaad, ge­jo­deerd zout, se­sam­zaad, plant­aar­di­ge olie (palm, raap), rog­ge­zuur­de­sem­deeg, ger­ste­mout­meel.

Hoe smaakt het?

De broodjes smaken net als gewone bruine bolletjes van tarwe. Naast de graanvlokken bovenop, zitter er ook wat kleine stukjes lijnzaad en graan in het brood zelf. Ook de dag na aankoop waren ze nog lekker zacht, dus ze blijven denk ik best lang goed.

Wat kost het en waar is het te koop?

Te koop bij de bakkersafdeling van AH, bij het verse brood. De bolletjes kosten 60 cent per stuk.

6 Reacties

Marijke Mollema op 22-2-2016 - 9:56

Hoi Martine, Volgens mij zijn deze uit het assortiment bij AH. Ik kan ze in ieder geval nergens op hun website terugvinden. Groetjes, Marijke

Martine op 22-2-2016 - 10:23

Zou kunnen. Het brood staat niet allemaal op de website. Ik zal eens opletten of ik ze nog zie bij AH.

Astrid op 24-2-2016 - 16:39

Hallo, ik heb toevallig vandaag bij Albert Heijn in 's Gravenzande deze speltbolletjes gekocht! Ze zijn inderdaad heerlijk. Gelukkig niet uit het assortiment.😊

Martine op 24-2-2016 - 18:17

Thanks Astrid! Ik zag ze vandaag ook bij onze AH, dus ze zijn er inderdaad nog.

Simone op 24-6-2017 - 8:10

Hoi Martine, verkopen ze deze nog bij jouw AH? Ik was zo blij met dit bericht dus ik kocht ze heel vaak in mijn pauze, met DVS broodbeleg (makkelijke lunch). Nu zag ik ze telkens niet meer, vroeg ik het aan een medewerker van de bakkerij afdeling, zegt ze dat ze uit het assortiment zijn :( weet jij of die harde speltbollen ook vegan zijn?

Martine op 24-6-2017 - 8:20

Ooh, dat zou jammer zijn! Ik zal eens kijken bij mijn AH. Harde broodjes zijn heel vaak vegan. Vraag of je even de ingrediëntenmap mag inzien bij de bakafdeling.

Schrijf een reactie