Zachte bolletjes van Lidl

door onder Brood en zo
Kenmerken: , , ,
Vegan zachte bolletjes van Lidl

Het blijft een zoektocht om vegan zachte broodjes te vinden. Vomar heeft bijvoorbeeld pas melk toegevoegd aan onze geliefde witte puntjes. Gelukkig komen er ook steeds weer nieuwe opties bij, zoals de waldkornbollen bij AH en deze budgetvriendelijke bruine en meergranen bolletjes bij Lidl! Ik heb bevestiging gekregen dat de e-nummers in deze broodjes plantaardig zijn. Let wel op, want blijkbaar zijn deze bollen niet altijd vegan. Mogelijk heeft Lidl - net als Jumbo - verschillende bakkers die verschillende recepten gebruiken, zodat de exacte ingrediënten van de broodjes variëren.

De ingrediënten

Meergranenbollen: tarwebloem, water, bakkersgist, tarwegluten, 3,9% zonnebloempitten, 3,3% havervlokken, 3,3% gierst, 2,5% lijnzaad, 1,7% veldbonengranulaat, tarwezemelen, 1,4% tarwevlokken, tarwezetmeel, bakkerszout, raapzaadolie, gekaramelliseerde suiker, gistextract.

Bruine bollen:Tarwebloem, water, volkoren tarwemeel, bakkersgist, dextrose, tarwegluten, bakkerszout, emulgatoren: mono- en diglyceriden van vetzuren; natriumstearoyl-2-lactylaat, suiker, sojabloem, gekaramelliseerde suiker, raapzaadolie, meelverbeteraar: ascorbinezuur.

Hoe smaakt het?

Dit zijn fijne broodjes die precies smaken zoals je verwacht, lekker zacht en fluffy. Ze smaken goed met zowel zoet als hartig beleg.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze broodjes alleen bij Lidl. De bruine bolletjes kosten 99 cent voor 10 stuks, en de meergranenbollen €1,29 voor 4 stuks.

11 Reacties

Eveline op 17-12-2017 - 17:15

Vandaag had ik exact zo'n pak bruine bollen van de Lidl, maar daar zaten gek genoeg melkeiwitten in... Ik heb een foto gemaakt om te vergelijken.

Martine op 18-12-2017 - 9:40

Hmm, dat is apart. Misschien heeft Lidl verschillende bakkers die verschillende recepten gebruiken. Bij Jumbo variëren om die reden de ingrediënten van de broodjes ook regelmatig, waardoor ze soms vegan zijn en soms niet.

Marlies op 21-12-2017 - 21:30

Die meergranen zijn 6 bollen per zak (geen 4). Helaas blijkt mijn Lidl ook geen vegan bruine bollen te hebben, ik overweeg een mail met een link naar deze blogpost, wie weet wat het uithaalt. Zou zo fijn zijn om een doodgewoon bruin bolletje te kunnen kopen wat vegan is! Het zijn vaak juist de bijzondere dingen (meergranen, spelt), dus die eten de kinderen dan weer niet zo vaak.

Marielle op 20-5-2018 - 15:15

Een tijdje waren ze hier vegan. De bruine bollen vandaag zit opeens weipoeder in. Erg jammer!. Wie dit leest, even opletten voor je het koopt.

Anna op 24-5-2018 - 12:30

Ik heb deze bolletjes ook maar bij mij zit er geen weipoeder in hoor.

Ak op 27-5-2018 - 10:41

Ik heb een vraagje.. is. mono- en diglyceriden van vetzuren in de bruine bollen van lidl ook plantaardig?

Martine op 27-5-2018 - 21:30

Ja die zijn vegan, dat heb ik nagevraagd bij Lidl (zoals ook in de inleiding van de post staat).

Jeffrey op 24-8-2018 - 11:53

De meergranen broodjes zijn helaas al een poosje niet meer veganistisch. Na een mail aan Lidl hierover kreeg ik alleen terug dat ze het zouden meenemen in de productevaluatie, maar er is niets veranderd. De bruine bolletjes zijn bij de Lidl filialen hier in Tilburg nooit veganistisch geweest...

Sander op 26-8-2018 - 11:05

We hadden altijd vegan bruine bolletjes van onze Lidl. Vandaag bleken ze wei te bevatten. Volgende keer in de winkel checken... al vaker bij Lidl gemerkt dat van sommige producten (suikerbrood) vegan en niet-vegan in een vak liggen...

Danielle op 12-9-2018 - 10:26

Ook hier in de regio van Emmen (drenthe) zijn de bruine bolletjes sinds afgelopen weekend niet meer melkvrij. Super jammer!

Bram op 18-11-2020 - 16:39

Deze bollen heb ik meestal. Ze zijn in mijn geval altijd vegan geweest afgelopen jaar, behalve wanneer er een weekendaanbieding is van 10+2 gratis. Nou dan heb je dus 12 bollen met melk erin.. lekkere aanbieding voor een vegan ;)

Schrijf een reactie