Yosa haver ‘yoghurt’

door onder Desserts, Melk & yoghurt
Kenmerken: , , , , ,

Yosa haveryoghurtEkoplaza verkoopt sinds kort deze vegan toetjes op basis van haver met yoghurtculturen. Dat wilde ik natuurlijk proeven! Er zijn vier smaken: rode vruchten, citrus, perzik-framboos en bosbes-banaan. Onze Ekoplaza had alleen de citrussmaak, dus die ging mee naar huis.

De ingrediënten

Water, volkoren haver, suiker, tapioca siroop, zonnebloemolie, aardappelzetmeel. citroen, sinaasappel, stabilisator (agar, johannesbroodpitmeel, xanthaangom), natuurlijk aroma, zeezout, cultuur (o.a. bifidobacterium BB12, L. rhamnosus GG).

Hoe smaakt het?

Omdat Ekoplaza de Yosa toetjes 'haver yoghurt variatie' noemt, dacht ik deze toetjes misschien zouden lijken op zelfgemaakte 'oatgurt' (zie bijvoorbeeld dit recept van Plantaardigheidjes). Ik heb dat ook wel eens gemaakt en het is lekker zurig met een beetje textuur van de gepureerde haver.

De toetjes van Yosa lijken meer op pudding. Ze zijn heel zoet en je proeft nauwelijks dat ze gefermenteerd zijn. Je kunt ook niet echt proeven dat ze van haver gemaakt zijn. Ze smaken een beetje naar citroen cheesecake. Best lekker, maar totaal anders dan ik had verwacht.

Wat kost het en waar is het te koop?

De Yosa havertoetjes zijn te koop bij Ekoplaza en misschien ook wel bij andere biowinkels. Een verpakking met twee potjes van 125 gram kost €2,19.

3 Reacties

W. op 18-4-2015 - 19:13

Oef.. Echt lekker! Gaat een dure verslaving worden maar voor zo af en toe wel lekker. Beetje zuur vond ik hem maar dat kan aan mij liggen (had perzik framboos).

Martine op 18-4-2015 - 19:43

Fijn dat je het lekker vond! Perzik framboos heb ik niet geprobeerd, zou best kunnen dat die wat zuurder is.

marini op 6-3-2016 - 21:58

Ik heb het ook geproefd de naturel en die met banaan en blauwe bes. Ik vind het te zoek en vraag me waarom in hemelsnaam suiker toevoegen als er al banaan inzit. Terwijl er 50% van de wereld bevolking al Diabeet is. Gooi de suiker er toch uit. Ik houd het maar bij cocos "yoghurt" van "Abbot Kinney's", die voegen als ik goed geïnformeerd ben geen extra suiker toe. Ik ga het voor alle zekerheid nog even checken! Groet M.

Schrijf een reactie