Wilmersburger kaas

door onder Broodbeleg, Kaas
Kenmerken: , , , ,
Wilmersburger kaas

De vegan kazen van Wilmerburger zijn qua uiterlijk niet van koemelkkaas te onderscheiden. Ook de smaak en smelteigenschappen komen behoorlijk dicht in de buurt van dierlijke kaas. Wilmersburger is verkrijgbaar als plakjes, rasp en in blokvorm. Er zijn verschillende smaken zoals naturel, rookkaas, cheddar en kruidenkaas. De kazen worden gemaakt op basis van kokosolie en zijn vrij van soja, gluten en palmolie.

De ingrediënten

Cheddar: water, kokosnootolie (22 %), gemodificeerd zetmeel, zetmeel, zeezout, veganistische aroma, zuurteregelaar: citroenzuur, conserveermiddel: sorbinezuur, kleurstof: paprik-extract, beta-caroten.

Hartig (met rooksmaak): water, kokosnootolie (23 %), gemodificeerd zetmeel, zetmeel, zeezout, veganistische aroma (bevat selderij), zuurteregelaar: citroenzuur, conserveermiddel: sorbinezuur, kleurstof: beta-caroteen.

Kruiden: water, kokosnootolie (23 %), gemodificeerd zetmeel, zetmeel, zeezout, tijm, oregano, veganistische aroma, zuurteregelaar: citroenzuur, conservermiddel: sorbinezuur, kleurstof: beta-caroteen.

Tomaat-basilicum: water, kokosnootolie (21 %), gemodificeerd zeetmel, tomatensap (9 %), zeetmel, zeezout, basilicum, veganistische aroma, zuurteregelaar: citroenzuur, conserveermiddel: sorbinezuur.

Hoe smaakt het?

De smaak en textuur van de Wilmersburger kazen doet sterk denken aan die van jonge Goudse kaas. Het is dus geen gourmet product maar als je - zoals ik - vroeger je eigen gewicht aan goedkope supermarktkaas gegeten hebt, is dit een erg leuke vervanger. Ik eet de kazen het liefst koud op een cracker, maar je kunt er ook heel acceptabele tosti's van maken. De rasp doet het goed over de pasta en in ovenschotels en sauzen. Je kunt de kaas vrijwel exact zo gebruiken als je met koemelkkaas zou doen.

De gewone classic kaas vind ik voor op brood een beetje saai, maar die doet het wel heel goed in warme gerechten. Om gewoon plakjes van te eten heb ik liever één van de smaken op de foto. De cheddar kaas lijkt op de classic, maar is wat pittiger. De 'hartige' kaas heeft een lekkere rooksmaak. De kruidenkaas en de tomaat-basilicum hebben een extra smaakje van de kruiden die erin verwerkt zijn. Er zijn ook nog andere smaken zoals paprika, chili en paddestoelen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Wilmersburger is te koop bij Jumbo, Deen en Albert Heijn supermarkten (als ze het niet hebben kunnen ze het voor je bestellen!), bij verschillende biowinkels (onder andere die van De Natuurwinkel) en bij winkels die gespecialiseerd zijn in vegan producten, zoals Veggie4U, Vegabond en Veggiedeli. Een pakje van 150 gram (8 plakjes) kost rond de €3,-.

10 Reacties

Kesja op 31-3-2015 - 17:30

Verkopen ze de Tomaat-basilicum variant ook bij AH?

Martine op 31-3-2015 - 18:18

Albert Heijn verkoopt sowieso geen Wilmersburger kaas, maar misschien is deze smaak tegenwoordig wel bij sommige Jumbo's te koop. En anders bij De Natuurwinkel biowinkels.

mel op 17-1-2016 - 11:01

Waar kun je al deze smaken in blok online kopen?

Martine op 17-1-2016 - 11:24

Hoi Mel, in Nederland kan dat in ieder geval bij Veggiedeli.

Estelle op 23-8-2017 - 16:13

Ik heb de Wilmersburger Classic per post gekregen, maar ik ben er niet wild van. Ik zou sowieso voor een gekruidere/pikantere soort gaan, want ik vind dit vrij smakeloos. Maar ik ben dan ook een echte kaasliefhebber. Product ziet er wel prima uit de plakjes zijn handig in gebruik.

Yasmin op 21-9-2017 - 15:53

Vraagje : op de samenstelling staat zetmeel, is dit tarwezetmeel of aardappelzetmeel of maiszetmeel? Ik wil namelijk graag weten of er gluten inzitten. Zitten er gluten in?

Martine op 22-9-2017 - 9:12

Hoi Yasmin, Wilmersburgerkaas is glutenvrij, dat staat op de verpakking. Het zetmeel is volgens mij aardappelzetmeel.

Joy Wanrooij op 9-10-2017 - 11:43

De smaak is goed de textuur is oke. Maar toch enorme buikpijn ervan, jammer dat er gmo in zit. Ik lees dat het glutenvrij is Ik heb een prikkelbare darmsyndroom en kan heel veel dingen niet eten. Ik dacht dit uit te proberen maar helaas, toch buikpijn Dan maar weer verder zoeken Nog iemand ideeen ?

Martine op 9-10-2017 - 13:20

Hoi Joy, wat naar dat je buikpijn krijgt van deze kaas. Misschien reageer je niet goed op het zetmeel of de vrij grote hoeveelheid vet. Dit product bevat overigens geen gmo ingrediënten. 'Gemodificeerd zetmeel' betekent dat het in de fabriek een bewerking heeft ondergaan, geen genetische modificatie.

M op 6-6-2018 - 9:19

Erg! blij met deze website. Ga zo door toppers.

Schrijf een reactie