Wasa sandwiches met hummus

door onder Tussendoortjes
Kenmerken: , , , ,
Wasa hummus sandwiches, vegan

Wasa heeft een vegan variant van hun sandwiches geïntroduceerd, met hummus! Dat moesten we natuurlijk proberen. De knäckebrödjes zijn gemaakt van volkorenmeel, er zit een nette portie kikkererwten in, ze zijn suikervrij en ze zijn bevatten ongeveer 150 kcal per portieverpakking. Best een gezond tussendoortje dus, zeker als je het vergelijkt met andere opties in dit segment. Ik vind het ook tof dat er 'vegan' voor op de verpakking staat.

De ingrediënten

Volkoren roggemeel (54%), kikkererwtenmeel (23%), plantaardig vet (koolzaad, shea), sesamzaad (6,3%), zout, uien poeder, gist, komijn, cayennepeper, knoflook poeder, natuurlijk citroenaroma.

Hoe smaakt het?

Ik had geen hoge verwachtingen van deze 'sandwiches', maar eigenlijk vind ik ze best wel lekker. De plakjes knäckebröd zijn bros en knapperig en de hummus heeft een lekker smaakje van de komijn en sesamzaadjes. Ik ga dit zeker nog eens kopen als snack voor onderweg. David is geen fan, hij vond het product te droog. Het zou leuk zijn als Wasa nog meer varianten gaat maken, bijvoorbeeld met zongedroogde tomaat of kruiden.

Wat kost het en waar is het te koop?

Dit product is te koop bij Albert Heijn en misschien ook wel bij andere supermarkten. Een verpakking met 3 porties kost 1,68.

6 Reacties

Renee op 1-10-2017 - 7:04

Bij Kruidvat ook wel voor 0,99 per pakje van 3 met ieder 2 stuks.

Jolijn op 5-10-2017 - 12:08

Ik was heel enthousiast toen ik deze in de supermarkt zag liggen aangezien ik vroeger erg van de tomaat-basilicum variant hield. Ik vind ze net als David ook een beetje droog. En ook een beetje saai. Misschien zou het inderdaad lekker zijn als er zongedroogde tomaatjes en/of kruiden aan toegevoegd zouden worden. Ik hoop dat Wasa nog een vegan poging doet met lekker veel smaak eraan! Dan kan ik weer genieten van de Wasa Sandwiches :)

S op 25-10-2017 - 16:46

Hallo, Allereerst bedankt voor het bijhouden van uw website, regelmatig kom ik producten tegen die ik zelf niet gezien had in de supermarkt. Ikzelf eet behalve vegan ook suikervrij, ik klik dan normaal ook op de "tag" suikervrij wat erg fijn werkt. Nu had ik een keer op de tag supermarkt geklikt en kwam een allemaal producten tegen die ik eerder gemist had maar volgens mij ook suikervrij zijn, ze hebben echter niet de tag suikervrij. Waaronder deze crackers. (die ik nog niet geprobeerd heb) Ik kan me voorstellen dat er makkelijk overheen gekeken wordt. Misschien mis ik iets of ligt het aan de defenitie van suikervrij, maar volgens mij zijn deze producten ook suikervrij maar hebben niet de tag suikervrij. Op volgorde van datum: Vivera vissticks en visburgers tofurky worstjes Vegan zachte bolletjes van AH (wel dextrose) AH mini focaccia (wel dextrose) Vegan Aromat AH verse vegan burgers Vivera filetlapjes Vivera speckjes Vivera shoarma Deen sandwichbrood (wel dextrose) Deen muesli afbakbrood (wel dextrose) AH handzeep creamy en gel (non-food Theunisse vegan kokosbrood (wel glucosestroop) Iglo groentesticks Vivera Zigeunerschnitzel AH Ultra dry deodorant (non-food Boterhamworst van de Vegetarische Slager (wel dextrose Creamy moments kokosyoghurt AH waspoeder Wit en Kleur (non-food Aldi vegetarische spreads voor op brood (de kruiden versie Aldi amandelmelk Heinz bonengerechten (de Fajita beanz versie Vivera spicy bean burgers (wel karamel en dextrose AH vaatwastabletten AH tortillawraps AH Trio zoutjes (weel glucose Jumbo Goudeerlijk mueslibollen (wel dextrose Lidl tortillawraps Goodbite tofureepjes Verder "terug in de tijd" ben ik niet gegaan, want het zijn zoveel producten. Nogmaals bedankt voor het bijhouden van uw website. Ik vind het altijd leuk om vegan/suikervrije producten te zien waarvan ik het niet verwacht had. mvg

S op 25-10-2017 - 16:48

Ik had er enters tussenstaan, maar schijnbaar werkt dat niet (dit is de eerste keer dat ik op een blog reageer) misschien kunt u mijn post beter wat aanpassen. Excuses

Martine op 26-10-2017 - 11:21

Hoi S, ik zal je lijst een keer langslopen. De enters werken inderdaad niet, maar dat geeft niet. Dextrose, glucose etc. zijn andere namen voor toegevoegde suiker, dus producten waar dat in zit markeer ik bewust niet als suikervrij. Ook maltodextrine, wat bijvoorbeeld in de filetlapjes zit, is een vorm van suiker.

Marleen op 20-2-2020 - 15:22

Helaas nergens meer te vinden.

Schrijf een reactie