Wasa sandwiches met hummus

door onder Tussendoortjes
Kenmerken: , , ,
Wasa hummus sandwiches, vegan

Wasa heeft een vegan variant van hun sandwiches geïntroduceerd, met hummus! Dat moesten we natuurlijk proberen. De knäckebrödjes zijn gemaakt van volkorenmeel, er zit een nette portie kikkererwten in, ze zijn suikervrij en ze zijn bevatten ongeveer 150 kcal per portieverpakking. Best een gezond tussendoortje dus, zeker als je het vergelijkt met andere opties in dit segment. Ik vind het ook tof dat er 'vegan' voor op de verpakking staat.

De ingrediënten

Volkoren roggemeel (54%), kikkererwtenmeel (23%), plantaardig vet (koolzaad, shea), sesamzaad (6,3%), zout, uien poeder, gist, komijn, cayennepeper, knoflook poeder, natuurlijk citroenaroma.

Hoe smaakt het?

Ik had geen hoge verwachtingen van deze 'sandwiches', maar eigenlijk vind ik ze best wel lekker. De plakjes knäckebröd zijn bros en knapperig en de hummus heeft een lekker smaakje van de komijn en sesamzaadjes. Ik ga dit zeker nog eens kopen als snack voor onderweg. David is geen fan, hij vond het product te droog. Het zou leuk zijn als Wasa nog meer varianten gaat maken, bijvoorbeeld met zongedroogde tomaat of kruiden.

Wat kost het en waar is het te koop?

Dit product is te koop bij Albert Heijn en misschien ook wel bij andere supermarkten. Een verpakking met 3 porties kost 1,68.

2 Reacties

Renee op 1-10-2017 - 7:04

Bij Kruidvat ook wel voor 0,99 per pakje van 3 met ieder 2 stuks.

Jolijn op 5-10-2017 - 12:08

Ik was heel enthousiast toen ik deze in de supermarkt zag liggen aangezien ik vroeger erg van de tomaat-basilicum variant hield. Ik vind ze net als David ook een beetje droog. En ook een beetje saai. Misschien zou het inderdaad lekker zijn als er zongedroogde tomaatjes en/of kruiden aan toegevoegd zouden worden. Ik hoop dat Wasa nog een vegan poging doet met lekker veel smaak eraan! Dan kan ik weer genieten van de Wasa Sandwiches :)

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.