Vivera spaghetti bolognese

door onder Maaltijden
Kenmerken: ,
Vivera spaghetti bolognese vegan

Vivera verkoopt sinds kort deze vegan spaghetti bolognese. Fijn dat we er weer een kant-en-klare maaltijdoptie bij hebben!

De ingrediënten

Gekookte spaghetti 47% (griesmeel van harde tarwe, water, koolzaadolie), water, tomaten 9%, plantaardig gehakt 6,5% (gehydrateerd soja-eiwit 92%, specerij-extract, sojasaus (water, sojabonen, tarwe, zout), natuurlijk aroma, gerstemoutextract, maltodextrine, ijzer, vitamine B12), tomatenconcentraat 6%, uien 3%, wortelen 2%, courgette 2%, paprika's 1,5%, knolselderij 1,5%, koolzaadolie, tarwebloem, zout, kruiden, knoflook, groentefond, aroma, specerijen.

Hoe smaakt het?

Wij vonden de smaak van deze pasta een beetje saai. Je kunt het zelf opleuken met geraspte vegan kaas of olijven o.i.d. De maaltijd heeft ook vrij veel pasta in verhouding tot de saus, waardoor het aan de droge kant is. Er zit 100 gram groente in. Dat had best wat meer mogen zijn. Een bakje heeft 512 kcal en 19 gram eiwit. Dat vind ik dan weer best netjes.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze pastamaaltijd van Vivera onder andere bij Deen en Hoogvliet supermarkten. Een bakje met 400 gram kost € 3,50.

4 Reacties

Jeroen op 30-4-2019 - 18:04

Albert Heijn verkoopt de variant van de Vegetarische Slager, "Pasta Rustica", 5,34 voor 450 gram. Magnetron-maaltijd.

Ramon op 20-5-2019 - 8:27

Bedankt voor de tip Jeroen! Wij hebben geen deen of hoogvliet hier en die van de ah is erg goed!

Anthony op 27-8-2019 - 23:51

Ik heb dit laats ook gezien bij de Hoogvliet, maar merkwaardig is wel dat op de achterzijde is te lezen: kan sporen van melk en eieren bevatten. Dit trof ik trouwens ook aan op de achterzijde van het gourmetpakket! 100% Vegan?

Martine op 28-8-2019 - 10:38

Hoi Anthony, als er ‘sporen van melk/ei’ of ‘kan bevatten’ op de verpakking staat, zit er geen melk of ei in het product zelf, maar is het gemaakt in een fabriek waar ook melk en ei worden gebruikt, zodat er sprake kan zijn van kruisbesmetting. Fabrikanten vermelden dit op de verpakking voor mensen met ernstige allergieën. Dit soort producten zijn gewoon veganistisch omdat het om extreem kleine hoeveelheden gaat die niet expres worden toegevoegd. Misschien is dit artikel over etiketten lezen op mijn andere website ook handig voor je: https://vegetus.nl/masterclass-etiketten-lezen-voor-vegans/

Schrijf een reactie