Vivera satéschnitzel

door onder Vleesch
Kenmerken: ,

Vivera satéschnitzel, veganVivera blijft met leuke nieuwe vegan producten komen, zoals de schnitzel met satévulling! Extra bijzonder is dat de saté niet met pinda's gemaakt is maak met zonnebloempitpasta. Hij is dus ook geschikt voor mensen met notenallergie. Helaas is deze nog niet bij mij in de buurt te koop, dus ik heb Vivera gevraagd om een proefpakketje zodat we hem toch konden proeven.

De ingrediënten

55% gerehydrateerd soja- en tarwe-eiwit, 22% satésaus pindavrij (water, suiker, zonnebloempasta, sojasaus (water, sojabonen, tarwe, zout). Gemodificeerd maiszetmeel, melasse, azijn, zonnebloemolie, kruiden en specerijen, sambal, zout, aroma's), tarwebloem, zonnebloemolie, verdikkingsmiddel (methylcellulose), zout, natuurlijke aroma's, kruiden en specerijen, aardappelvezels, gedroogde glucosestroop, dextrose, tarwezetmeel, maltodextrine, maiszetmeel, ijzer, kruidenextract, specerijextract, vitamine B12

Hoe smaakt het?

De satésaus in deze schnitzels is lekker pittig en romig. Je zou niet raden dat er geen pinda in zit. Ik vind hem wel een beetje aan de zoute kant. Het 'vlees' van de schnitzel is lekker mals en het korstje wordt goed knapperig. Hij komt het beste tot zijn recht bij een Aziatisch getinte maaltijd, zoals nasi of een ander roerbakgerecht. Echt een leuk product.

Wat kost het en waar is het te koop?

Dit product is o.a. verkrijgbaar bij Coop en Deen supermarkten, maar hopelijk komt het snel ook in andere winkels.

6 Reacties

Emma op 21-11-2017 - 15:49

Oeh, ik ben gek op saté! Jammer dat deze verkocht wordt bij de Coop, dat vind ik geen prettige supermarkt. Een Deen lijkt niet in de omgeving te zitten. Ik wacht geduldig af.

Roel op 27-12-2017 - 19:55

Ik kan deze schnitzel niet vinden op de site van Vivera. Bestaat deze nog wel?

Martine op 27-12-2017 - 21:35

Hoi Roel, dit product staan weldegelijk op de website van Vivera. Bij assortiment moet je even het menu met plantaardige burgers uitklappen, dan zie je ze daar staan.

Roel Jansen op 2-1-2018 - 21:43

merci, ik was vergeten op "toon alle producten" te klikken :-)

Sil op 14-8-2018 - 18:33

Pinda is een peulvrucht, dus mensen met een notenallergie mogen dat sowieso eten

Martine op 15-8-2018 - 12:16

Mensen met notenallergie zijn heel vaak ook allergisch voor pinda's, daarom worden pinda's vaak onder notenallergie gerekend.

Schrijf een reactie