Vivera lupine roerbakstukjes

door onder Vleesch
Kenmerken: , , ,

Vivera Lupine stukjes, veganUPDATE: dit product wordt helaas niet meer gemaakt omdat er te weinig vraag naar was. Erg jammer, want ik vond ze heel lekker. Vivera heeft gelukkig nog steeds veel andere plantaardige vleesvervangers. Let op de producten met een blauw etiket. Die zijn allemaal vegan.

De stukjes zijn verrijkt met ijzer en vitamine B12. De lupine wordt in Nederland verbouwd. Een leuke aanvulling op alle vleesvervangers van soja- en tarwe- eiwit. Behalve deze stukjes zijn er ook vegan nuggets en shoarma van lupine. De balletjes, worstjes en burgers van We Love Nature bevatten helaas ei.

De ingrediënten

Lu­pi­ne­meel (38%), water, erwtenei­wit, 7% marinade (raap-olie, gedroogde groente [ui, paprika, knoflook], kruiden en specerijen, zout, suiker, paprika-extract, natuurlijk knoflookaro­ma, natuulijk citroen-limoenaroma), raapolie, aroma, mal­todex­tri­ne, ij­zer, vi­ta­mi­ne B12.

Hoe smaakt het?

De stukjes hebben een interessante gelaagde textuur en smaken lekker hartig. Je moet ze wel even goed knapperig bakken in een beetje olie. Bak ze niet te lang, want dan worden ze taai. Ik eet ze graag bij pastagerechten en bij aardappels met groente. Mijn schoonmoeder verwerkt ze wel eens in een stoofpotje.

Wat kost het en waar is het te koop?

Een poosje geleden waren deze stukjes nog bij heel veel supermarkten te koop, maar nu kan ik ze alleen nog bij Plus vinden. Een bakje met 150 gram kost €2,59.

6 Reacties

Peter op 27-4-2015 - 15:36

bij de Plus is het ook verkrijgbaar.

Martine op 27-4-2015 - 16:15

Bedankt voor de tip Peter!

Nette op 4-9-2015 - 10:58

Nu helaas alleen nog bij Plus, niet meer bij Jumbo.

Martine op 4-9-2015 - 11:18

Dankjewel voor de update Nette, ik ga het aanpassen.

Charlotte op 4-9-2019 - 13:30

Dit heeft de beste kip-achtige bite ever. De eerste keer dat ik het proefde was ik bang dat ik kip zat te eten. Zo jammer dat het er niet meer is! Ik hoop dat het ooit terugkomt.

Martine op 4-9-2019 - 14:28

Hoi Charlotte, wij vinden het ook heel jammer dat deze niet meer gemaakt worden. Ze waren inderdaad heel lekker en ook fijn dat ze van lokale lupine gemaakt werden.

Schrijf een reactie