Vivera kroketten

door onder Snacks, Vleesch
Kenmerken: ,

Vivera kroketten, veganUPDATE: deze kroketten worden schijnbaar niet meer gemaakt. Erg jammer! Gelukkig zijn er nog andere opties, zoals de vegan kroketten en bitterballen van Aldi.

De meeste producten van Vivera bevatten helaas ei, maar deze kroketten zijn helemaal vegan! Je moet de kroketten in de frituur bakken. Ik heb het wel eens in de oven geprobeerd, maar dan zakken ze uit elkaar en moet je ze met een lepel eten. Als je geen frituurpan hebt, werkt een wok met hele olie erin ook.

De ingrediënten

Water, paneermeel (tarwebloem, tarwezemelen, water, gist, zout), tarwebloem, palmvet, soja-eiwit, zout, aroma's (bevat selderij), verdikkingsmiddelen (E464, guargom), gemodificeerd aardappelzetmeel, conserveermiddel (E202), specerijen, peterselie, tarwemoutextract.

Hoe smaakt het?

In tegenstelling tot de meeste vegetarische kroketten (die vaak niet vegan zijn), zijn dit geen groentekroketten. De ragout heeft een fijne hartige smaak die een beetje aan vlees doet denken, maar er zitten geen vleesachtige stukjes in. Ik vind deze kroketten erg lekker!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze vegan kroketten zijn onder andere verkrijgbaar bij Jumbo, Plus, Deen en Emté. Een bakje met drie kroketten kost ongeveer €2,50.

10 Reacties

Rianne op 25-5-2015 - 11:45

Hoi Martine, Deze kroketten zijn inderdaad superlekker!! Ik heb deze een keer nav een aflevering van Rudolph van Veen op 24Kitchen in de oven gedaan, maar dan gewikkeld in bladerdeeg van Tante Fanny. Ik weet alleen niet meer precies de stand. Ik dacht 200 graden en dan 25 min. Volgens mij heb ik het van de Tante Fanny wikkel afgehaald en daar een beetje mee geknoeid. Maar goed ze waren in elk geval heel erg lekker geworden. Voor iets kleur op het bladerdeeg had ik er een beetje sojamelk overheen gedaan. Het was wel belangrijk om de kroketten zo vanuit de vriezer in het bladerdeeg te wikkelen en in de oven te doen en de kroketten niet eerst te laten ontdooien. Waren eigenlijk lekkere ragoûtbroodjes geworden zo. De Plusmarkt bij ons heeft een groot assortiment van Vivera o.a. ook de We love Nature lijn waarvan als het goed is de nuggets, roerbakstukjes en shoarma vegan zijn. Verder hebben ze alle 100% plantaardige producten van Vivera. Dankjewel wederom voor je reviews op de site. Dit is nog steeds één van mijn lievelings sites, ga vooral zo door. Heb me sinds kort ook aangemeld als lid van de veganisme vereniging, vooral het magazine lijkt me erg leuk om te ontvangen voor nieuwe gerechten en naslagwerk. Met vriendelijke groet, Rianne

Martine op 25-5-2015 - 12:12

Dankjewel voor de tip Rianne! Lijkt me erg lekker met bladerdeeg. Ik ga het zeker eens proberen. Fijn dat jullie zo'n uitgebreid assortiment hebben bij de Plus. Ik zal Plus erbij zetten als één van de winkels waar deze producten te koop zijn.

Rene op 16-6-2015 - 13:45

Helaas zijn de kroketten niet meer beschikbaar bij de Jumbo ze zijn uit het assortiment :-/

Martine op 16-6-2015 - 14:27

Oh, jammer zeg! Is dat bij alle Jumbo's zo, of alleen bepaalde vestigingen?

Rene op 23-6-2015 - 12:32

Ook bij de Plus zijn se zins deze week niet meer beschikbaar :-/ Dit was de reactie van Jumbo: "Jumbo is samen met leveranciers volop in ontwikkeling om meer onderscheid te krijgen tussen vleesvervanger artikelen zodat deze gedurende meerde gebruiksmomenten genuttigd kunnen worden. Dit betekent dat enkel de producten welke uit consumenttesten het best scoren op aspecten als kwaliteit, smaak en presentatie opgenomen worden binnen het Jumbo assortiment om zodoende ook een afwisselend assortiment aan u als klant te kunnen aanbieden. Momenteel voldoen deze Vivera varianten niet aan de gewenste voorwaarden." Jumbo Vivera Kroketten en Jumbo Vivera Vegetarisch Cordon. Met vriendelijke groet, René

Martine op 23-6-2015 - 12:37

Jammer! Ik ga eens kijken of ze er hier bij Deen nog wel zijn.

Nico op 2-2-2016 - 18:34

Hallo Martine, de verkrijgbaarheid van deze kroketten bij Jumbo zal dan toch betrekking hebben op bepaalde vestigingen. Wij hebben 1 Jumbo hier in Middelburg waar ik ze vandaag gewoon kon kopen. Niet de eerste keer voor mij. Ze gaan strakjes in het frituurvet.

Martine op 2-2-2016 - 21:55

Fijn Nico! Ik zag ze pas ook weer liggen bij een Jumbo, dus misschien zijn ze weer terug, in ieder geval bij bepaalde vestigingen. Leuk om te horen van vegans in Middelburg! Mijn ouders wonen er in de buurt, dus we komen er regelmatig om boodschappen te doen.

Ano op 4-5-2016 - 17:45

Palm olie is niet vegan!!!!

Gerrit Harteveld op 17-8-2016 - 17:47

Super lekker op een broodje met mosterd. 4 minuten gefrituurd op 180 graden ipv 3 minuten. Gekocht bij Dirk van den Broek.

Schrijf een reactie