Vivera krokante kipschnitzels

door onder Vleesch
Kenmerken: , ,

Vivera krokante kipschnitzel, veganVivera is bezig om hun vegan assortiment flink uit te breiden! We hebben al verschillende van hun vleesvervangers geprobeerd en de meeste vind ik erg lekker (klik hier voor de reviews). Ik wilde dus heel graag deze nieuwe 'kipschnitzel' proberen. Gelukkig waren ze zo lief om een proefpakketje op te sturen met een aantal nieuwe producten erin, zodat ik meteen kon proeven.

De ingrediënten

57% gerehydrateerd soja- en tarwe-eiwit, conflakes (maïs, suiker, zout, tarwemoutextract), water, zonnebloemolie, verdukkingsmiddel (methylcellulose), zout, tarwebloem, natuurlijk aroma, kruiden en specerijen, tarwezetmeel, aardappelvezels, ui, maïszetmeel, knoflook, maltodextrine, ijzer(II)gluconaat, vitamine B12.

Hoe smaakt het?

Deze schitzels doen hun naam eer aan. Het cornflake korstje wordt super krokant bij het bakken én ze smaken verrassend kip-achtig. Ik heb al van verschillende vegans gehoord dat hun vleesetende familie deze schnitzels helemaal geweldig vonden. Zelf vind ik het gewoon een lekker vegan product, ook zonder de vlees-associatie. Ze zijn vanbinnen lekker smeuïg met een stevige beet beet en een fijne hartige smaak.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze schnitzels zijn o.a. verkrijgbaar bij Jumbo, Hoogvliet en Albert Heijn. Een pakje met twee schnitzels (200 g) kost €2,39.

7 Reacties

Sandjes op 3-10-2016 - 21:20

Het is ff wat andersmaar,moet zeggen als vlees en vis eter is dit prima te doen en goed van smaak. Zelfs voor een niet vegan eter.

Martine op 4-10-2016 - 13:18

Hoi Sandjes, leuk om te horen dat jij deze schnitzel ook kunt waarderen!

loh op 12-10-2016 - 18:47

Deze net geprobeerd, vind ze erg goed! vooral de cornflakes laag, heeft een hele goede bite. Geen idee hoe 'kippig' het smaakt, ben daarvoor iets te lang vegan inmiddels.

loh op 12-10-2016 - 18:52

Ik probeer je een bericht te sturen, maar contactformulier werkt niet? Dus maar even zo, voel je vrij om deze reactie weer te verwijderen... Wat ik je wou zeggen: AH heeft tegenwoordig edelgist in het assortiment! (iig online) http://www.ah.nl/producten/product/wi398402/bio-today-edelgistvlokken

Ramona op 20-10-2016 - 17:31

Deze waren het helaas niet voor mij, die structuur put me off, ik weet niet, er zitten een soort sliertjes in om het geheel aan elkaar te 'lijmen'. En ik was zo enthousiast door de cornflakes :P A no for me, maar misschien voor degenen die van een vlezige structuur houden wel fijn

Martine op 20-10-2016 - 19:09

Ooh, jammer! Ik lees van heel veel mensen verhalen dat hun vleesetende familie en vrienden deze schnitzels lekkerder vinden dan echte kip, dus ze zijn inderdaad heel 'vlezig'.

rena op 2-1-2018 - 22:10

Ik vond deze zo vlezig en bijna ranzig vet dat ik de verpakking erbij pakte om te zien of ik niet per ongeluk echte kipschnitzels had gepakt!

Schrijf een reactie