Vivera kipstukjes

door onder Vleesch
Kenmerken: , , , , , ,

Vivera kipstukjes, veganDe plantaardige kipstukjes schieten als paddestoelen uit de grond! Eerst waren er alleen de stukjes van de Vegetarische Slager. Later kwamen Aldi en Albert Heijn erbij. Blijkbaar kunnen andere merken niet achterblijven, want ook Vivera heeft nu vegan kipstukjes in hun assortiment.

De ingrediënten

94% gerehydrateerd soja-eiwit, specerij-extract, natuurlijk aroma, erwtenvezels, zout.

Hoe smaakt het?

Ik kan me niet herinneren dat ik ooit echte kip gegeten heb, dus ik ben niet zo'n betrouwbare bron, maar ik denk dat deze stukjes best wel realistisch vleesachtig zijn. Ze zijn vrij mals en smaken lekker hartig. Ze zijn wat steviger van textuur dan de stukjes van de Vegaslager. Je kunt ze zelf nog op smaak brengen met een marinade, kruiden of saus. Ze zijn zowel lekker in roerbakgerechten als in stoofschotels. De stukjes hebben een goed formaat, niet te groot en niet te klein. Je kunt ze eventueel nog wat kleiner snijden of met je vingers versnipperen.

Wat kost het en waar is het te koop?

De kipstukjes van Vivera zijn onder andere te koop bij Jumbo, Plus, Deen, Dirk en Deka. Een bakje van 175 gram kost €2,19. Dat is heel voordelig vergeleken met de kipstukjes van andere merken!

9 Reacties

Wessel op 1-12-2015 - 11:43

Kipstukcjes met k c j?

Martine op 1-12-2015 - 12:51

Ik denk dat de naam een knipoog is naar de 'Kipstuckjes' van de Vegetarische Slager.

J B Visser op 22-2-2016 - 22:21

Waarom is mijn reactie op die AANSTOOTGEVENDE radioreclame voor kipstukjes weg gehaald en waarom is er niet fatsoenlijk gereageerd door u op mijn reactie??

Martine op 22-2-2016 - 22:45

Hoi J B, ik weet niet waar je het over hebt. Dit is de eerste keer dat je reageert op deze site. Ik heb geen reactie van je weggehaald en ik heb ook niet eerder een reactie van je ontvangen waar ik op had kunnen reageren. Wij hebben overigens geen enkele invloed op de reclames van Vivera, dus als je daarover wilt klagen is dit niet de juiste plaats.

Sidem op 13-4-2016 - 8:48

Ik weet niet of jullie het weten, maar er zit melk in. Ik vond het zo jammer toen ik erachter kwam. Staat op de AH website, onder de allergie informatie ding. Ofzo.

Martine op 13-4-2016 - 10:04

Hoi Sidem, op de AH site staat 'Ge­pro­du­ceerd in een be­drijf waar ook melk (lac­to­se), glu­ten­be­vat­ten­de gra­nen, lu­pi­ne en ei wor­den ver­werkt'. Dat betekent dat de kipstukjes mogelijk sporen van melk kunnen bevatten. Dat is iets anders dan dat er melk als ingrediënt aan de kipstukjes is toegevoegd. Heel veel veganistische producten kunnen sporen bevatten door kruisbesmetting. Het gaat om minuscule hoeveelheden die bijna niet te vermijden zijn en die per ongeluk op het product terechtkomen, dus de meeste veganisten vinden dit geen bezwaar.

Sonja op 27-8-2017 - 7:33

Hoi wij zijn sinds een paar weken overgestapt van vleess op vles vleesvervangers en het bevalt ons prima! Deze stukjes van Vivera Zijn ook echt heerlijk ik heb ze van de week door roerbakgroente gedaan!!!

sam x op 27-1-2018 - 17:34

ik heb gisteren en eergisteren deze kipstukjes van Vivera voor het eerst gegeten en eerlijk gezegd vind ik ze iets lekkerder dan die van de Aldi. deze stukjes zijn wat groter, mss dat 't daaraan ligt, dat 't iets lekkerder wegbijt. en het is nog goedkoper! ik heb er weer een heerlijk Indonesisch gerechtje van gemaakt: ajam petis (hete kip), sambal goreng boontjes, rauwe witlof, wat witte rijst en cassave kroepoek; ook dus helemaal vegan ;)!!

Astrid op 29-6-2021 - 15:35

Hoi Martine, deze zijn helaas uit het assortiment bij Jumbo, AH en Vomar. Heel vervelend.

Schrijf een reactie