Vivera groenteburgers

door onder Vleesch
Kenmerken: , , ,

Vivera pompoenburger, veganVivera heeft pas een paar nieuwe vegan burgers op de markt gebracht. Naast deze burgers met pompoen en zoete aardappel zijn er ook een champignon-paprika burger en een groene bonenburger, maar die heb ik nog niet geprobeerd.

Deze burgers bevatten 4,3 gram eiwit per stuk. Dat is niet super veel voor een 'vleesvervanger', maar de burger staat ook niet bol van de koolhydraten of vetten zoals sommige andere groenteburgers, dus ik kan er wel mee leven. Er zitten ook aardig wat voedingsvezels in, waardoor ze toch lekker vullend zijn.

De ingrediënten

49% pompoen, 29% zoete aardappel, zonnebloemolie, soja-eiwit, aardappelzetmeel, verdikkingsmiddel (methylcellulose), kruiden en specerijen, tarwevezels, zout, paprikapoeder, uienpoeder, knoflookpoeder.

Hoe smaakt het?

De burgers hebben een lekker zoet-hartige pompoensmaak. Ik vind de textuur een beetje apart. Op een hamburger- of pitabroodje zijn ze prima te doen, maar zo los bij de aardappeltjes en groente stond de textuur ons een beetje tegen. Probeer deze dus zeker op een broodje als je ze koopt!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze burgers Plus, Deen, Hoogvliet, Emté, MCD, Boon's Markt, Poiesz, SPAR, Vomar en Coop supermarkten. Een bakje met twee burgers (200 gram) kost ongeveer €2,20.

5 Reacties

Dirk op 30-3-2016 - 18:40

de champignon paprika komt hier dik door de test. heel lekker!

David op 5-4-2016 - 22:36

Deze ga ik morgen zeker proberen! Ben erg benieuwd! :-)

Sandra op 10-4-2016 - 22:25

Ik heb de Pompoen zoete aardappel laatst geprobeerd en vond hem erg lekker (op brood en bij aardappels/groente). Om de één of andere reden heb ik het gevoel dat deze burger binnenkort verdwijnt en omdat ik hem zo lekker vind krijg de neiging om flink in te slaan haha.

Sjoerd Kuilman op 27-5-2016 - 2:17

Bij de supermarkt om de hoek had men van deze producten enkel de champignon/paprika burger. Was niet mijn smaak. Ik vind het assortiment vega bij AH erg goed.

Patrick op 13-10-2017 - 20:59

Deze is goed gemaakt, niks mis mee. Ben er persoonlijk niet zo dol, dat heeft verder niets te maken met hoe het product gemaakt is, het heeft wel smaak. Aanrader voor veganisten.

Schrijf een reactie