Violife vegan kaas en roomkaas

door onder Kaas
Kenmerken: , , ,
Violife vegan kaas

Steeds meer supermarkten hebben vegan kaas in hun assortiment! Albert Heijn verkoopt deze van Violife. Er zijn vier soorten: plakjes jonge kaas, mozzarella rasp, roomkaas en sinds kort ook feta!

Er is B12 aan toegevoegd, wat ik een mooie ontwikkeling vindt. Het zou leuk zijn als de voedingswaarde van dit soort producten nog verder kan worden verbeterd door er ook calcium en proteïne aan toe te voegen.

De ingrediënten

Kaasplakjes: water, kokosolie (23%), gemodificeerd zetmeel, zetmeel, zeezout, aroma's, olijfextract, kleurstof: bètacaroteen, vitamine B12.

Roomkaas: water, plantaardige oliën (25%) (kokosolie, zonnebloemolie, olijfolie), gemodificeerde zetmeel, basilicum (5%), zetmeel, zeezout, suiker, aardappelpuree, zuurteregelaar: citroenzuur, gedehydrateerd knoflook, gistextract, bindmiddel: (Carrageen, Johannesbroodpitmeel, Kaliumchloride), antioxidant: natuurlijk rozemarijn-extract, smaakstoffen, olijfolie-extract, vitamine B12.

Hoe smaakt het?

Violife is één van mijn favoriete vegan kaasmerken. De kazen zijn zowel koud als warm lekker, smelten goed en hebben een fijne textuur. De plakjes gebruik ik graag voor tosti's, de rasp is lekker op een pizza of pasta, of in kaassaus en de roomkaas is fijn op een toastje (evt. met wat kruiden erdoor), in gebak of gesmolten in sauzen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt de kazen van Violife bij grotere Albert Heijn winkels in het kaasschap en bij vegan speciaalzaken. Ze kosten rond de 3 euro voor een pakje van 200 gram.

4 Reacties

Jeroen op 20-3-2019 - 14:44

AH kent een inconsistent beleid rond plantaardige producten. Dit product is in een eerder stadium snel weer verdwenen, om vervolgens op een "eiland" weer op te duiken. Jumbo hoopt dit jaar dit merk ook in de winkel te hebben.

DePlant op 23-3-2019 - 5:33

Wij hopen dat dit product ook naar de "kleinere AH" en JUMBO gaat. Wij hebben meerdere kazen van dit merk meegebracht uit Engeland. Fantastische Kaas!

Herman op 2-4-2019 - 12:18

Deen supermarkten verkoopt ook plakjes en rasp van het Duitse Bedda. Vergelijkbaar.

Sylke op 6-4-2019 - 17:33

Ik vond de producten (mozzarella en feta) erg tegenvallen. Er zit een bijsmaakje aan wat ik niet kan plaatsen en niet lekker vind. Daarnaast, er zit geen eiwit in en dat vind ik voor een zuivelvervanger toch wel cruciaal.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.