Violife vegan kaas en roomkaas

door onder Kaas
Kenmerken: , , ,
Violife vegan kaas

Steeds meer supermarkten hebben vegan kaas in hun assortiment, zoals deze van Violife. Er zijn vijf soorten: plakjes jonge kaas, mozzarella rasp, roomkaas en sinds kort ook feta en parmezaan!

Er is B12 aan toegevoegd, wat ik een mooie ontwikkeling vindt. Het zou leuk zijn als de voedingswaarde van dit soort producten nog verder kan worden verbeterd door er ook calcium en proteïne aan toe te voegen.

De ingrediënten

Kaasplakjes: water, kokosolie (23%), gemodificeerd zetmeel, zetmeel, zeezout, aroma's, olijfextract, kleurstof: bètacaroteen, vitamine B12.

Roomkaas: water, plantaardige oliën (25%) (kokosolie, zonnebloemolie, olijfolie), gemodificeerde zetmeel, basilicum (5%), zetmeel, zeezout, suiker, aardappelpuree, zuurteregelaar: citroenzuur, gedehydrateerd knoflook, gistextract, bindmiddel: (Carrageen, Johannesbroodpitmeel, Kaliumchloride), antioxidant: natuurlijk rozemarijn-extract, smaakstoffen, olijfolie-extract, vitamine B12.

Hoe smaakt het?

Violife is één van mijn favoriete vegan kaasmerken. De kazen zijn zowel koud als warm lekker, smelten goed en hebben een fijne textuur. De plakjes gebruik ik graag voor tosti's, de rasp is lekker op een pizza of pasta, of in kaassaus en de roomkaas is fijn op een toastje (evt. met wat kruiden erdoor), in gebak of gesmolten in sauzen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt de kazen van Violife bij grotere vestigingen van Albert Heijn. Plus, Dirk en Deka. Ze zijn ook te bestellen bij Picnic. Meestal liggen ze bij de koemelkkazen in het schap, maar soms ook bij de vega producten. Ze kosten rond de 3 euro voor een pakje van 200 gram.

10 Reacties

Jeroen op 20-3-2019 - 14:44

AH kent een inconsistent beleid rond plantaardige producten. Dit product is in een eerder stadium snel weer verdwenen, om vervolgens op een "eiland" weer op te duiken. Jumbo hoopt dit jaar dit merk ook in de winkel te hebben.

DePlant op 23-3-2019 - 5:33

Wij hopen dat dit product ook naar de "kleinere AH" en JUMBO gaat. Wij hebben meerdere kazen van dit merk meegebracht uit Engeland. Fantastische Kaas!

Herman op 2-4-2019 - 12:18

Deen supermarkten verkoopt ook plakjes en rasp van het Duitse Bedda. Vergelijkbaar.

Sylke op 6-4-2019 - 17:33

Ik vond de producten (mozzarella en feta) erg tegenvallen. Er zit een bijsmaakje aan wat ik niet kan plaatsen en niet lekker vind. Daarnaast, er zit geen eiwit in en dat vind ik voor een zuivelvervanger toch wel cruciaal.

ellis op 18-6-2019 - 14:13

ik wil voor mijn vegan schoondochter wat producten in huis hebben voor als zij bij mij mee eet vandaar, kan deze in de vriezer bewaard worden? want zij eet niet een heel pakje per maaltijd op en ik geef vaak wat overblijft mee zodat zij het bij haar thuis op kan maken (sommige dingen eet ik zelf gewoon op maar ik ben geen vegan, eet weinig vlees/vis) maar het is allemaal zo duur om maar af te geven.

Martine op 18-6-2019 - 14:27

Hoi Ellis, je zou het een keer kunnen proberen, maar in mijn ervaring verandert vegan kaas van textuur als je het invriest. Mijn eigen ouders zijn ook altijd heel lief met dingen in huis halen, maar ze kopen meestal geen kaas voor ons (dat is nauwelijks verkrijgbaar waar zij wonen). In plaats daarvan hebben ze bijvoorbeeld hummus, jam en pindakaas voor op brood. En bij de warme maaltijd hebben we bijvoorbeeld olijven, cashewnoten of stukjes zongedroogde tomaat voor een hartige smaak. Daar zijn we ook altijd heel content mee. Ik heb zelf ook lang niet altijd vegan kaas in huis. Mijn tip is dus eigenlijk om te kijken naar dit soort alternatieven voor vegan kaas die goedkoper zijn, of die je zelf ook nog ergens voor kan gebruiken. Misschien kun je ook wat inspiratie halen uit mijn andere website, waar ik o.a. recepten post. https://vegetus.nl/

Jenny op 16-7-2019 - 8:44

Ik moet het helaas met Sylke eens zijn. Ik heb de geraspte kaas geprobeerd. Het smelt goed, en de smaak is in eerste instantie lekker, maar de nasmaak smaakt naar kokos. Ondanks dat ik kokos normaliter wel lekker vind, is het is kaasvorm vreemd.

Izmrts op 9-9-2019 - 11:08

@ellis Invriezen kan prima! Wij doen dat thuis altijd, omdat ze het bij ons alleen bij de Albert Heijn verkopen (sinds kort trouwens ook bij de deka). Wij doen daar niet dagelijks onze boodschappen, dus als we dr zijn nemen we gelijk een aantal pakjes mee. 1 voor in de koelkast en de rest gaat in de vriezer. Ik heb nog nooit mee gemaakt dat de structuur of smaak veranderd. Ook doe ik gewoon vegan snijworst of filet americain, etc. In de vriezer. Werkt ook gewoon perfect!

Jeroen op 10-9-2019 - 15:01

De mozzarella grated is erg fijn voor verschillende pastagerechten. Onlangs heb ik deze als tip aan mijn achternicht geadviseerd. Zij is lactose intolerant en was al verheugd deze te kopen!

Brigitte op 11-10-2019 - 10:33

Geweldig dat supermarkten deze variatie aan ‘kazen’ verkoopt. De roomkaas vind ik ook heerlijk op brood in combinatie met Quorn ham of de boterhammenworst van de Vegetarische Slager. De feta kaas is inderdaad ook heerlijk als het warm wordt gemaakt. Ik maak hier vaak een Griekse kaastaart mee.

Schrijf een reactie