Violife pizzakaas

door onder Kaas
Kenmerken: , , ,

Violife pizzakaas

De vegan kazen van Violife lijken qua smaak en textuur sterk op jonge Goudse koemelkkaas. Net als de kazen van Wilmersburger worden ze gemaakt op basis van kokosolie en zijn ze vrij van soja, gluten en palmolie. Ik probeerde dit keer een blok Violife pizzakaas. Je kunt dit blok zelf raspen en dan gebruiken op je pizza of in ovenschotels en dergelijke.

De ingrediënten

Water, kokosolie (23%), zetmeel, gemodificeerd zetmeel, zout, emulgatoren: mono-en-diglyceriden van vetzuren veresterd met citroenzuur, veganistisch aroma, polyphenolen, kleurstof: beta-caroteen.

Hoe smaakt het?

Deze kaas lijkt qua smaak en textuur op de classic kaas van Wilmersburger, maar hij is wat romiger. Hij smelt ook beter op pizza's etc. Ik vind hem zowel warm als koud lekker. Dit is momenteel mijn lievelingskaas om over pastagerechten en dergelijke te raspen.

Wat kost het en waar is het te koop?

Violife kaas is minder makkelijk verkrijgbaar dan Wilmersburger. Het wordt verkocht bij sommige biowinkels en winkels die gespecialiseerd zijn in vegan producten, zoals Veggie4U, BioVegan en Vegabond. Ik bestelde deze pizzakaas bij de webwinkel Boutique Vegan. Daar kost een pakje van 200 gram €2,79. Een heel schappelijke prijs!

6 Reacties

Lisanne op 29-4-2016 - 18:47

Ik haal deze en andere violife vaak bij "gewoon heerlijk" bio winkeltje wormerveer. Smelt goed op pizza , voor pizza's echt mijn favoriet zover ik vegan kazen heb geprobeerd:) Ik maak er ook wel eens "mac n cheese" mee .

Martine op 29-4-2016 - 22:19

Dankjewel voor de tip! Ik moet eens bij Heerlijk langs gaan. Wij gebruiken deze kaas inderdaad ook overal voor: pizza, kaassaus, geraspt over de pasta etc.

Fay op 23-1-2018 - 9:26

Violife haal ik altjd bij Vmarkt. Daar hebben ze de meeste smaken. Dus je kunt iedere keer iets anders kiezen. :D

Fay op 23-1-2018 - 9:27

Oh ja, Vmarkt zit in Utrecht. Dit zijn de Violife smaakjes https://www.vmarktutrecht.nl/zoeken.html?q=violife

Jur van Oerle op 4-4-2018 - 7:08

Wacht; Wajang is NIET vegan? :( maar ik check altijd de ingrediënten...

Martine op 4-4-2018 - 8:34

Hoi Jur, Wajang is sinds korte tijd wél vegan. Eerder zat er dierlijke vitamine D in (uit schapenwolvet), maar dat is vervangen en nu heeft het een vegan logo.

Schrijf een reactie