Verse vegan pizza’s bij Jumbo

door onder Maaltijden
Kenmerken: , ,
Vegan verse pizza's Jumbo

Toen David en ik ruim vijf jaar geleden veganist werden, waren supermarktpizza's één van de laatste dingen die we moesten opgeven. Sinds kort lijkt het echter wel over er OVERAL vegan pizza's zijn. Je kunt ze bestellen bij New York Pizza en Domino's, af en toe zijn er vegan diepvriespizza's te koop bij Lidl, sommige supermarkten verkopen diepvriespizza's van Valsoia en nu liggen er ook verse vegan pizza's bij Jumbo! Er zijn drie varianten: marinara, spicy en shoarma.

De ingrediënten

Bodem met tomatensaus (tarwebloem, water, tomatenpassata, tomatenpuree, zonnebloemolie, olijfolie, zout, gist, suiker, kruiden), veganistische pizzatopping (water, kokosolie, gemodificeerd zetmeel, zout, zuurteregelaars, E331, E330, aroma, kleurstof: E160a), tomatensaus (tomaat, water, zonnebloemolie, kruiden, specerijen, zout, olijfolie, knoflook, voedingszuur: E330), spinazie 6,4%, rode ui, paprika, jalapeno 3,2%, water, zout, azijn, zuurteregelaar: E3330, verdikkingsmiddel: E509.

Hoe smaakt het?

Ik vind deze pizza's erg lekker. Ze hebben een super knapperige bodem en fijne toppings. Vooral de soja shoarma vind ik heel lekker. De kaas smelt helaas niet super goed, maar smaakt okay. Ik ben er blij mee! Jammer dat er nog steeds geen Jumbo is in onze woonplaats.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze pizza's alleen bij Jumbo in de koeling bij de verse kant-en-klaar maaltijden. De marinara en spicy pizza's kosten 5 euro. De shoarmapizza is 6 euro.

6 Reacties

Jeroen op 12-10-2018 - 8:48

Zijn nu in de aanbieding: twee voor 7,50.

Saschia op 17-11-2018 - 10:30

Ik heb deze nog niet geproefd. Bij Marqt verkopen ze nu pizza's van Mastino, die zijn echt geweldig!

Van Gent op 19-1-2019 - 10:13

Helaas hebben ze die niet meer in Utrecht.Zo jammer want ze waren zo lekker.

Sanne op 14-6-2019 - 14:11

Ik had ze pas net ontdekt, maar ze zijn nu uit het assortiment gehaald bij Jumbo Haarlem. Een groot gemis want de spicy pizza was echt heerlijk! De andere heb ik niet meer kunnen proberen. Ik liep elke dag vol verwachting naar het pizza schap maar na een week ze niet meer gespot te hebben zei een medewerker dat ze die helemaal niet meer binnenkrijgen. Terwijl ze volgens mij wel goed liepen...heb even een mailtje gestuurd naar de winkel waarom ze weg zijn gegaan...wordt vervolgd:-) Er zit nu niets anders op dan zelf een pizza beleggen, wat overigens wel goedkoper is dan 2 verse pizza's bij de Jumbo.

ellis op 18-6-2019 - 14:05

dit is en leuk product maar ik begrijp niet dat jumbo dit gebruikt om extra winst op te maken want gewoonlijk is vlees/ham/vis/ enz het meest prijzig voor het totaalproduct. ik begrijp dat hier het doel is het te benoemen en te beschrijven maar ik vind dat voor heel veel producten gelden. bij vleesvervangers kan ik me not íets voorstellen vanwege de ontwikelingskosten maar de verse groenten worden gehaald uit b-keuzes waarvan delen gebruikt kunnen worden en een pizza bodem kost echt helemaal niets, nou ja een stuiver of zo want dit werd in italie gecreëerd uiut restverwerking zoals oost-azië nasi en wij stamppot maken.

Martine op 18-6-2019 - 14:18

Hoi Ellis, op deze pizza's zitten behalve groente ook vegan alternatieven voor vlees en kaas, die helaas over het algemeen duurder zijn dan de dierlijke versies (dat komt o.a. omdat ze op kleinere schaal worden geproduceerd en er weinig subsidie voor is). Daarnaast zit een groot deel van de prijs van dit soort producten niet in de ingrediënten, maar ook o.a. in de arbeid van de winkelmedewerkers die ze beleggen, de ruimte in de koeling en het verlies van producten die niet worden verkocht en dus 'moeten' worden weggegooid. Ik denk dat dit voldoende verklaring is waarom deze pizza's niet goedkoper zijn dan de verse pizza's met dierlijke producten.

Schrijf een reactie