Vers pizzadeeg
Albert Heijn heeft nu hun kant-en-klare pizzabodems en pizzadeeg op een rol nu ook dit langzaam gerezen pizzadeeg in een zakje. Wij houden van pizza, dus dat moest natuurlijk meteen getest worden.
Je kunt het etiket open pellen en dan staan daar recepten voor pizza en focaccia. Het deeg moet volgens de instructies minstens een half uurtje op temperatuur komen voor je het kunt gebruiken. Als je de tijd hebt zou ik het zeker een uur op een warme plaats laten rijzen, net zoals je met zelfgemaakt deeg zou doen, want anders is het wat te stijf om er goed mee te kunnen werken.
De ingrediënten
Tarwebloem, water, olijfolie 2%, zuurdesem (tarwe) 2%, zout, ethylalcohol, gedeactiveerde gist.
Hoe smaakt het?
Ik vind dit deeg lekkerder dan andere soorten kant-en-klaar pizzadeeg die ik eerder heb gebruikt. Het is wel wat aan de zoute kant, en ik vond het iets te hard worden tijdens het bakken. Het deeg lijkt op het oog wat plakkerig, maar het gaat makkelijk uit de verpakking. Ik gebruikte olijfolie in plaats van bloem tegen het plakken tijdens het vormen van de pizza.
Wat kost het en waar is het te koop?
Voor zover ik weet is dit deeg alleen te koop bij Albert Heijn. Je betaalt €1,89 voor een zakje met 400 gram. Dat is precies genoeg voor een tweepersoons plaatpizza als je het deeg goed uitspreid.
Schrijf een reactie