Verkade kletskoek

door onder Koekjes
Kenmerken: ,
Verkade kletskoek vegan

Van een lezer kreeg ik de tip dat de nieuwe Kletskoeken van Verkade allemaal vegan zijn, inclusief de honing-appel variant! Voor de zekerheid heb ik het zelf nog een keer extra nagevraagd en Verkade bevestigt dat de koekjes helemaal vegan zijn, inclusief het honingaroma.

De ingrediënten

Gember-citroen: tarwebloem, suiker, plantaardige olie (palm), gesuikerde citroenschil [suiker, citroenschil, gemodificeerd aardappelzetmeel, voedingszuur (citroenzuur), zout], rijsmiddelen (natriumcarbonaten, dinatriumfosfaten), dextrose, aroma's (gember, citroen), zout.

Honing-appel: tarwebloem, suiker, plantaardige olie (palm), dextrose, rijsmiddelen (natriumcarbonaten, dinatriumfosfaten), zout, aroma's (appel, honing)

Hoe smaakt het?

Dit zijn een soort luxe theebiscuitjes, lekker bros en kruidig van smaak. De gember-citroen variant vind ik het lekkers. De smaak doet denken aan Britse gingerbread of Zweedse pepparkakor. De peer-kaneel koekjes hebben een lekker kaneelsmaakje. De honing-appel koekjes ruiken naar honing, maar smaken redelijk neutraal.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze koekjes bij A-merk supermarkten zoals AH, Jumbo en Plus. Een pakje met 240 gram koekjes kost ongeveer €1,50.

4 Reacties

Mirthe op 4-2-2019 - 12:16

Dag Martine, Bij de Lidl zijn nu vegan kant en klare bonen schotels te koop. Die kan je misschien ook uitlichten op deze site.

Martine op 4-2-2019 - 12:55

Bedankt voor de tip Mirthe. Ik heb de bonenschotels op Facebook gezien inderdaad, maar ik kon ze nog niet vinden in de winkel. Binnenkort nog maar eens kijken.

Eva op 6-3-2019 - 10:15

Hey Martine, Is de honing aroma vegan??

Martine op 12-3-2019 - 17:05

Hoi Eva, het honingaroma is inderdaad vegan! Ik heb bevestiging gehad van Verkade hierover.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.