Verkade kletskoek

door onder Koekjes en cake
Kenmerken: ,
Verkade kletskoek vegan

Van een lezer kreeg ik de tip dat de nieuwe Kletskoeken van Verkade allemaal vegan zijn, inclusief de honing-appel variant! Voor de zekerheid heb ik het zelf nog een keer extra nagevraagd en Verkade bevestigt dat de koekjes helemaal vegan zijn, inclusief het honingaroma.

De ingrediënten

Gember-citroen: tarwebloem, suiker, plantaardige olie (palm), gesuikerde citroenschil [suiker, citroenschil, gemodificeerd aardappelzetmeel, voedingszuur (citroenzuur), zout], rijsmiddelen (natriumcarbonaten, dinatriumfosfaten), dextrose, aroma's (gember, citroen), zout.

Honing-appel: tarwebloem, suiker, plantaardige olie (palm), dextrose, rijsmiddelen (natriumcarbonaten, dinatriumfosfaten), zout, aroma's (appel, honing)

Hoe smaakt het?

Dit zijn een soort luxe theebiscuitjes, lekker bros en kruidig van smaak. De gember-citroen variant vind ik het lekkers. De smaak doet denken aan Britse gingerbread of Zweedse pepparkakor. De peer-kaneel koekjes hebben een lekker kaneelsmaakje. De honing-appel koekjes ruiken naar honing, maar smaken redelijk neutraal.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze koekjes bij A-merk supermarkten zoals AH, Jumbo en Plus. Een pakje met 240 gram koekjes kost ongeveer €1,50.

4 Reacties

Mirthe op 4-2-2019 - 12:16

Dag Martine, Bij de Lidl zijn nu vegan kant en klare bonen schotels te koop. Die kan je misschien ook uitlichten op deze site.

Martine op 4-2-2019 - 12:55

Bedankt voor de tip Mirthe. Ik heb de bonenschotels op Facebook gezien inderdaad, maar ik kon ze nog niet vinden in de winkel. Binnenkort nog maar eens kijken.

Eva op 6-3-2019 - 10:15

Hey Martine, Is de honing aroma vegan??

Martine op 12-3-2019 - 17:05

Hoi Eva, het honingaroma is inderdaad vegan! Ik heb bevestiging gehad van Verkade hierover.

Schrijf een reactie