Verkade Café Noir

door onder Koekjes en cake
Kenmerken: , ,

Verkade café noir, veganVerkade heeft de ingrediënten van hun Café Noir koekjes aangepast, zodat ze nu vegan zijn. Vroeger zat er gelatine in, maar blijkbaar hebben ze daar een goed alternatief voor gevonden. De klantenservice heeft bevestigd dat de vernieuwde koekjes helemaal vegan zijn. Top!

De ingrediënten

Tarwebloem, suiker, koffieglazuur 23% (suiker, kleurstof (karamel), instantkoffie 0,3%, verdikkingsmiddel (alfa-cyclodextrine, arabische gom) zout, aroma's), plantaardige oliën (palm, raapzaad), tarwezetmeel, zout, rijsmiddelen (natriumcarbonaten, dinatrium-difosfaat), in­stant­kof­fie 0,3%, voe­dings­zuur (E270), aro­ma’s.

Hoe smaakt het?

De koekjes zijn fijn knapperig en bros. Er zit een lekker zoet moccalaagje bovenop, wat smelt op je tong. De nieuwe koekjes zijn wel wat kleiner dan ik me herinner, maar dan eten we er gewoon wat meer van, helemaal niet erg. Heel leuk om deze weer te kunnen eten!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze koekjes bij bijna alle A-merk supermarkten. Een doosje met 200 gram kost ongeveer €1,20.

13 Reacties

Justin op 14-10-2015 - 19:25

Ik mis me oude cafe nior koekjes wel, ander smaak, ander structuur.

Martine op 14-10-2015 - 20:01

Ik kan me niet meer herinneren hoe ze vroeger smaakten, dat is al te lang geleden. De oude waren in ieder geval niet diervriendelijk, dus ik ben blij met deze :)

Wouter op 24-10-2015 - 17:09

Vandaag even bij de albert heijn gekeken, en ze kunnen melk en ei bevatten staat er op de achterkant

Martine op 25-10-2015 - 6:29

Hoi Wouter, zo'n mededeling gaat over mogelijke kruisbesmetting in de fabriek en is bedoeld voor mensen die ernstig allergisch zijn. Deze koekjes worden gemaakt in een fabriek waar ook producten met melk en ei worden gemaakt, en daarom waarschuwt Verkade mensen die allergisch zijn dat de koekjes per ongeluk besmet kunnen zijn met melk en ei. Omdat deze dingen niet expres aan het product worden toegevoegd, en omdat het om heel kleine hoeveelheden gaat, vinden de meeste veganisten dit geen bezwaar.

Gnoe (@graasland) op 31-10-2015 - 13:42

Weet je zeker dat het aroma niet dierlijk is?

Martine op 31-10-2015 - 16:56

Ja het is helemaal vegan. Verkade heeft er uitgebreid naar gekeken toen ik het navroeg. Sowieso zou er een allergenenwaarschuwing op moeten staan als het aroma melk of ei bevat.

Tony op 24-11-2015 - 15:54

Allemaal heel gezellig en zo dat veganistische gedoe. Maarehhmmm Nu zijn ze best wel smerig eigenlijk. :/ Laat ze dan apart veganistische koekies maken. En de gewone koekies behouden zoals ze waren. Iedereen blij, nu zijn alleen veganisten blij. En ik ben geen veganist.. :(

Martine op 24-11-2015 - 16:03

Hoi Tony, jammer dat je de nieuwe koekjes niet lekker vindt! Ik vind ze zelf wel lekker, maar ik heb van sommige veganisten ook gehoord dat zij ze minder lekker vinden dan dat ze vroeger waren. Jammer, want veganistische koekjes hoeven niet minder lekker te zijn (zie bijvoorbeeld Oreo's!). Misschien moet Verkade nog wat aan het recept sleutelen... ;-)

Tony op 21-3-2016 - 10:58

Hoi Martine, Ik ben het met je eens. Ik heb nog op hun facebook pagina gereageerd, om in ieder geval mijn mening te laten horen. Het viel me op hoeveel negatieve berichten er zijn geplaatst op de pagina. En de positieve berichten waren vooral vaak nep berichten. Ook werd er alleen maar gereageerd op de positieve berichten. Opzich wil je liever in gesprek met iemand die het met je eens is, maar door het gedoe zijn we wel de koekjes kwijt die normaal best lekker waren. Ik koop nu maar cafe noir van Perfect. Ze zijn het dichtste bij de echte smaak. Ik hoop dat ze bij de verkade toch een keer gaan merken dat ze minder omzet draaien door deze onverstandige verandering. Misschien krijgen we dan de koekjes weer terug zoals ze waren. We zien wel wat de toekomst brengen zal, hopelijk positief voor beide partijen.

Marien op 13-5-2016 - 19:21

Niet alleen de Café Noir koekjes zijn mijn koekjes niet meer maar de San Francisco zijn ook veranderd en echt niet meer zo lekker. Jammer Verkade, niet elke verandering is een verbetering.

yolanda op 30-9-2016 - 9:42

Er zit palmolie in en ik heb er moeite mee om het dan veganistisch te noemen. Er zit in palmolie geen dierlijk ingredient maar er verliezen wel duizende dieren hun habitat door de palmolie plantages en honderden worden ervoor gedoodt.

Martine op 30-9-2016 - 9:46

Hoi Yolanda, er zijn verschillende visies of vegans palmolie wel of niet zouden moeten vermijden, een complexe discussie de ik hier niet wil voeren. Er zijn naast palmolie nog veel meer problematische ingrediënten die je in een ideale situatie allemaal zou willen vermijden, maar in de praktijk is dat voor veel mensen niet realistisch. Ik concentreer me hier dus op de kern van veganisme, het niet gebruiken van dierlijke producten. Ik neem ook nog mee of de producten dierproefvrij zijn. Als mensen dat willen uitbreiden naar palmolievrij, alles fair trade, biologisch etc. kunnen ze gebruik maken van de labeltjes die ik overal bij zet.

Patrick op 15-11-2017 - 19:45

Heb ze gevonden hoor. Blij met deze lekkere koekjes die nu vegan zijn.

Schrijf een reactie