Venco suikervrije drop

door onder Snoep
Kenmerken: , , ,
Venco suikervrije drop, vegan

Suikervrije drop is meestal niet vegan, er zit bijna altijd bijenwas en/of gelatine in. Daarom was ik extra blij toen ik deze nieuwe vegan suikervrije dropjes van Venco voorbij zag komen. Venco heeft bevestigd dat de dropjes helemaal vegan zijn, inclusief het aroma.

De ingrediënten

Zoute drop: zoetstoffen (maltitolsiroop, steviolglycosiden), stabilisator (arabische gom), gemodificeerd zetmeel, salmiakzout, zoethoutwortelextract, vlierbes extract, natuurlijke aroma's, plantaardige olien (kokos, raapzaad), glansmiddel (carnaubawas).

Zoete drop: Zoetstoffen (maltitolsiroop, steviolglycosiden), stabilasator (arabische gom), gemodificeerd zetmeel, zoethoutwortelextract, vlierbes extract, natuurlijke aroma's, plantaardige oliën (kokos, raapzaad), glansmiddel (carnaubawas).

Hoe smaakt het?

Ik vind deze dropjes heel lekker. De zoete dropjes zijn vrij zacht en hebben een sterke dropsmaak. De zoute dropjes zijn wat harder en smaken wat milder. Maar geniet met mate, want zoals wel vaker het geval is met suikervrije snoepjes, wordt je een beetje winderig als je er te veel eet...

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze dropjes bij drogisterijen zoals Kruidvat en Trekpleister. Een zakje van 100 gram kost €1,49.

7 Reacties

Thomas op 19-11-2018 - 15:16

Zijn de aroma’s ook vrij van dierlijke ingredienten (honing, etc)?

Martine op 4-12-2018 - 14:23

Hoi Thomas, het aroma is inderdaad ook vegan.

Roberto op 16-1-2019 - 8:51

Being vegan is not just about food. It's also about getting more people on-board. If you are a cool and proud vegan, you should check out the crazy stuff at https://vegangaga.co

Tess op 16-2-2019 - 0:33

Heerlijke dropjes van Venlo, maar ik kan ze niet meer eten. Een dropje en ik ben er doodziek van geweest. En twee dagen later weer. Er blijkt gezoet te zijn met maltitolsiroop wat best wel darmklachten kan geven....nou ik heb het geweten!!!

Martine op 16-2-2019 - 14:46

Ah dat is vervelend Tess!

Lianne op 22-4-2019 - 15:38

carnaubawas is toch niet vegan?

Martine op 22-4-2019 - 15:46

Hoi Lianne, carbaubawas komt van de bladeren van de carnaubapalm en is dus hartstikke vegan. Er zijn wel andere glansmiddelen die niet vegan zijn, zoals schellak en bijenwas.

Schrijf een reactie