Vegini vleesopvolgers van erwteneiwit

Deze nieuwe vleesopvolgers op basis van erwteneiwit zijn vrij van soja én gluten. Dat is fijn voor mensen die meerdere allergieën hebben en voor iedereen die graag varieert met verschillende eiwitbronnen. Ze worden gemaakt in Oostenrijk en zijn helaas nog niet in Nederland te koop, wel in Duitsland. Ik bestelde ze online. Er zijn allerlei smaken blokjes, reepjes, gehakt en burgers met verschillende kruidenmixen.
De ingrediënten
Burgers: water, erwtenproteine, tomatenpuree, zonnebloemolie, erwtenvezels, kruiden, balsamicoazijn (wijnazijn, druivenmostconcentraat), tomatenpoeder, aardappelzetmeel, stabilisator: methylcellulose, karamelsuikersiroop, gedroogde basilicum, gedroogde peterselie, zout
Pulled chunks: water, erwtenproteine, erwtenvezel, olijfolie (6 %), zonnebloemolie, aardappelzetmeel, zout.
Hoe smaakt het?
Ik vindt deze producten verrassend lekker. Vooral de burgers zijn een echte smaakexplosie, wat ik niet verwacht had. Ook het 'gehakt' is behoorlijk smaakvol door de kruiden die erin zitten. De 'pulled chunks' hebben meer een neutrale smaak, dus die zijn lekker om zelf nog te marineren met sojasaus en/of kipkruiden. Ze hebben een fijne chewy vezelige textuur.
Wat kost het en waar is het te koop?
Je kunt de producten van Vegini in Duitsland kopen bij sommige Edeka supermarkten, of online bestellen bij de webwinkels Alles-Vegetarisch of Boutique Vegan. Ze kosten tussen de 3 euro en €3,60 per pakje van 140 gram.
2 Reacties
Wat een mooi woord ook ... vleesopvolgers!
Thanks Angelika! Ik vind het altijd leuk om een beetje met taal te experimenteren.
Schrijf een reactie