Veggie Monster snoepjes

door onder Snoep
Kenmerken: , , ,

Hitschler Veggie Monster snoep, veganIk kreeg van een lezer de tip dat Action deze schattige vegan 'Veggie Monster' jellysnoepjes verkoopt (thanks Linda!). Dat moesten we natuurlijk zelf uitproberen.

De ingrediënten

Glucose-fructosestroop, suiker, 20% fruitsap uit sapconcentraat (appel, citroen, aardbei, morel), geleermiddel: pectine, zuurmiddel: citroenzuur, zuurteregelaar: trikaliumcitraat, natuurlijke aroma's, kleurgevende voedingsmiddelen (concentraat van wortel, pompoen, spirulina, saffloer en zwarte wortel), glazuur: carnaubawas.

Hoe smaakt het?

De snoepjes hebben een fijne stevige textuur, een beetje chewy en niet overdreven plakkerig. Ze zijn lekker zoet met frisse fruitsmaakjes: kers, aardbei, limoen en 'waldmeister' (Nederlands: lievevrouwebedstro), een plantje wat in Duitsland heel populair is als smaakmaker in zoete recepten.

Wat kost het en waar is het te koop?

Voor zover ik weet zijn deze snoepjes in Nederland alleen te koop bij Action. In Duitsland zijn ze volgens mij in verschillende winkels verkrijgbaar. Ik betaalde 95 cent voor een pakje met 175 gram

3 Reacties

Marielle op 27-1-2017 - 13:48

Ik zag ze vandaag toevallig en meteen meegenomen. Ze zijn lekker. Niet zo taai als bv winegum kersjes,kikkers. Ook minder zoet. De zak is nog niet leeg haha.En dat zegt heel wat op dagen als vandaag.

Patrick op 1-7-2017 - 23:39

Oh wat super! Ik ben dol op fruitgums tegelijk met drop. Nu kan ik gewoon kokindjes kopen (de vegan) en dan zo'n zakje van deze, dan heb ik de perfecte drop fruitgum combi weer :)

Martine op 2-7-2017 - 7:32

Hoi Patrick, Kokindjes zijn voor zover ik weet wel vegetarisch (op de zak staat veggie), maar niet vegan. Er zit nog bijenwas op, net als op de meeste veggie snoepjes van Katja.

Schrijf een reactie