Veggi Filata vegan kaasplakjes

door onder Broodbeleg, Kaas
Kenmerken: , , ,

Veggie filata vegan kaasEr is een nieuwe vegan kaas op de markt met de naam Veggi Filata! Dat moesten we natuurlijk meteen proberen. Onze biowinkel had alleen de kruidenkaas, maar er zijn verschillende smaken plakjes en ook geraspte kaas van dit merk.

De ingrediënten

Water, kokosolie, aardappelzetmeel, zeezout, aroma mix (kruiden (0,5%) daslook, knoflook, bieslook, lavas, peterselie, basilicum, marjolein), rietsuiker, specerijen, dextrose, maltodextrine, groeten (pastinaak, uien, tomaten, caramel suiker), verdikkingsmiddel: agar agar.

Hoe smaakt het?

Deze kaas heeft een vrij korrelige textuur die mij een beetje aan geitenkaas deed denken. De plakjes vallen ook vrij makkelijk uit elkaar. De smaak komt vooral van de kruiden, er zit niet zo'n sterke kaassmaak aan. Toch vind ik dit best een lekkere kaas voor op een broodje of cracker. De kaas smelt ook heel goed, dus je kunt er fijne tosti's mee maken.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze kaas is verkrijgbaar bij biologische winkels zoals Ekoplaza en Natuurwinkel. Een pakje met 150 gram kost ongeveer €2,99.

5 Reacties

Lisanne op 16-6-2016 - 15:45

Ik vond m beetje naar "droge" kruidenboter in plak vorm smaken:P heeft wel wat op een broodje maar niet mijn favoriet. Hoop dat we snel de naturel variant binnen krijgen om te testen.

Martine op 17-6-2016 - 9:57

Haha, droge kruidenboter! :D Ik vond deze ook vooral lekker op een tosti. Hij smelt echt goed en gesmolten is ie helemaal niet droog.

CIndy op 25-8-2016 - 7:25

Op een tosti is deze kaas heerlijk. Zo op een broodje is het voor mij te nat en inderdaad korrelig.

Marjolin op 4-10-2016 - 11:51

Ik heb zojuist deze "kaas" gekocht en vond hem nogal droog en niet naar kaas smaken. Daarom ging ik op zoek naar reviews. Ik ben blij te lezen dat het in tosti-vorm wel lekker is! Ga ik dat mooi proberen met de resterende plakken.

Ingi op 1-1-2017 - 14:37

ook in 'naturel'smaak te verkrijgen en die vind ik erg lekker !

Schrijf een reactie