Veggi Filata geraspte kaas

door onder Kaas
Kenmerken: , , , ,

Veggi Filata pittige geraspte kaas, veganEerder postte ik al de nieuwe plakjes kaas van Veggi Filata, maar er is ook vegan geraspte kaas van dit merk. De variant op de foto is 'hartig' (Duits: herzhaft) en grof geraspt. Er is ook een fijner geraspte milde variant.

De ingrediënten

Water, kokosvet, aardappelzetmeel, lupinemeel, zeezout, natuurlijk aroma (vegan), kurkuma-extract.

Hoe smaakt het?

Deze kaas smelt super goed. Ik heb hem op een burger gegeten en op pizza en dat smaakte allebei helemaal prima. Hij is wel iets 'kleveriger' dan kaas van koemelk. Voor een 'hartige' kaas vind ik de smaak wat aan de milde kant, maar hij heeft wel wat weg van belegen kaas. Lekker!

Wat kost het en waar is het te koop?

De kazen van Veggi Filata zijn te koop bij biologische winkels zoals Ekoplaza. Een pakje van 200 gram kost €3,19.

6 Reacties

Marianne op 6-7-2016 - 16:05

Op het plaatje lijkt het op pizzaschmelz van Wilmersburger. Maar die is misschien nog milder van smaak. Ik zou het heerlijk vinden als er eens een vegan kaas kwam die net zo pittig is als oude kaas. Maar dat is waarschijnlijk meer voor de (kleinere) doelgroep van 50+-vegans

Martine op 6-7-2016 - 16:45

Ik wil ook graag een echt pittige smeltkaas hoor, ook al ben ik voorlopig nog niet 50+ ;) Maar zolang die niet bestaat ben ik ook al best blij met deze.

Brigitte op 26-8-2016 - 16:29

Textuur van deze vegan kaas is erg goed. Vooral gesmolten vind ik deze erg lekker. Zelfs als een vegan kaaspannenkoek heerlijk met een beetje paprikapoeder erop voor extra smaak. Super!

nadia op 2-10-2016 - 16:12

Ik heb hem net geprobeerd, en bij de eerste hap dacht ik smaakt oke, maar bij de tweede en derde hap werd ik er gewoon misselijk van! Doet me denken aan die nep kaas smaak die op chips soms zit. Ik eet dan liever geen kaas!

Patrick op 6-2-2018 - 19:00

Ook te koop bij Simply Delicious (wel in Velp).

Patrick op 8-2-2018 - 0:12

Lekkere kaas! Eindelijk een kaas die echt naar kaas smaakt, want ik vond de Wilmersburger niet lekker.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.