Vegetarische stukjes van Proviand

door onder Vleesch
Kenmerken: , , , ,

Vegan kip wokstukjesUPDATE: Proviand is failliet, dus deze producten zijn helaas niet meer verkrijgbaar.

De vegetarische stukjes van het merk Proviand zijn gemaakt van een mengsel van verschillende groente in combinatie met erwteneiwit. Er zijn drie smaken: kip, rund en spek. (Update: de rundsmaak is inmiddels weg lijkt het)

De ingrediënten

Wokstukjes chicken style: 36% groen­te (wor­tel, ui­en­con­cen­traat), wa­ter, 20% erwt­ei­wit, erwt­ve­zel, aard­ap­pel­zet­meel, zon­ne­bloem­olie, na­tuur­lijk aro­ma, zout.

Roerbakreepjes beef style: 36% groen­te (wor­tel, uicon­cen­traat), wa­ter, 20% erw­ten­ei­wit, erwt­ve­zel, aard­ap­pel­zet­meel, zon­ne­bloem­olie, na­tuur­lijk aro­ma, zout, krui­den en spe­ce­rij­en.

Maaltijdblokjes gerookt spek: 36% groen­te (wor­tel, uicon­cen­traat), wa­ter, 20% erwt­ei­wit, erwt­ve­zel, aard­ap­pel­zet­meel, zon­ne­bloem­olie, rooka­ro­ma, ge­fer­men­teer­de ro­de rijst, zout.

Hoe smaakt het?

De kipstukjes hebben een hartige smaak die bij veel verschillende gerechten past. De spekblokjes hebben een rooksmaak die lekker is bij stamppotten en andere Hollandse kost. De rundreepjes vind ik erg sterk naar nootmuskaat smaken. Die lust ik eigenlijk alleen bij rodekool met appeltjes o.i.d.

De textuur van deze blokjes zou sterk op die van vlees moeten lijken, maar ik vind ze een beetje aan de taaie kant. Het helpt om ze kort op een hoge temperatuur te bakken zodat ze een knapperig korstje krijgen zonder uit te drogen. Dit zijn niet mijn favoriete vleesvervangers, maar toch ben ik blij dat ze bestaan.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze wokstukjes zijn te koop bij Albert Heijn en kosten daar €2,39. Dat vind ik een redelijke prijs, vergelijkbaar met andere vleesvervangers uit de supermarkt. De kipstukjes van de Vegetarische Slager zijn lekkerder, maar ook een stuk duurder.

4 Reacties

E.meinema op 27-8-2015 - 21:51

.Heel graag proviant reepjes/blokjes terug naar AH in Bennekom, Ede of Wageningen. Mis ze erg,alle vleesvervangers zijn met soja. Was erg blij met jullie product maar helaas het was van korte duur. Met vriendelijke groet, Ellie Meinem

Martine op 28-8-2015 - 10:32

Hoi Ellie, de Proviand blokjes waren niet ons product hoor, Gewoon Vegan is alleen een review website. Het bedrijf wat Proviand maakte is helaas failliet gegaan, maar ze zijn overgekocht door een Duits bedrijf dus misschien komen ze nog terug. Ik hoop van wel!

Demi op 2-1-2016 - 18:01

Hallo! Ik ben gek op die wok stukjes kip, ik heb gemaild met de ah en die snapte er helemaal niks van, uiteindelijk een foto gestuurd en ze zeggen dat ze ze nog hebben bij kronenburg in arnhem, ik ga wanneer ik kan kijken maar dat lijkt me dan erg onlogisch als ze failliet zijn. Weet je al meer over of ze terug komen?

Martine op 2-1-2016 - 22:40

Hoi Demi, Proviand is echt een paar maanden geleden failliet gegaan, zie bijvoorbeeld dit bericht: http://www.evmi.nl/mensen-en-bedrijven/vleesvervanger-proviand-failliet/ Blijkbaar heeft de klantenservice van AH hier geen informatie over. Ik denk niet dat je deze producten nog gaan vinden in Arnhem, maar ik hoor het natuurlijk graag als ik het verkeerd heb! Voor kipstukjes gebruik ik momenteel graag de kipstukjes van Vivera. Die zijn ook te koop bij sommige AH's en bij verschillende andere supermarkten.

Schrijf een reactie