Vegetarische slager petit paté en Americain

door onder Broodbeleg, Vleesch
Kenmerken: , , , ,

Vegetarische slager petit paté, vegan

De Vegetarische Slager begint steeds meer broodbeleg te maken. Hun vegan boterhamworst ligt al een poosje bij Albert Heijn, en nu zijn er dus ook deze bolletjes 'petit paté' en filet Americain. Leuk!

De ingrediënten

Water, kokosvet, 13% peulvruchten (witte bonen, gele erwten), zonnebloempitten , ui, tomatenpuree, zonnebloemolie, champignons, specerijen, verdikkingsmiddelen: guarpitmeel en Arabische gom, suiker, specerijenextract, zetmeel, dextrose, natuurazijn, natuurlijk aroma (selderij), glucosestroop, antioxidant: ascorbinezuur, kleurstoffen: lycopeen en ijzeroxide, zout.

Hoe smaakt het?

Deze paté is lekker smeuïg met een hartige kruidige smaak. Een kennis van mij vond het op leverworst lijken. Ik heb zelf geen herinnering aan leverworst, dus dat kan ik niet beoordelen. Ik vind het gewoon een lekkere spread. We gaan dit zeker vaker kopen want David is ook fan!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt dit product momenteel bij Albert Heijn, Jumbo en Deen in de koeling bij de vegetarische vleeswaren. Een verpakking met 5 bolletjes van 24 gram (totaal 120 gram) kost €2,49. Met één bolletje kun je 3-4 boterhammen besmeren.

9 Reacties

lisa op 19-5-2017 - 12:49

1 bolletje kan ik maar een boterham mee smeren wil ik het ook een beetje proeven. Verder vind ik hen ook heel lekker.

Monique op 29-5-2017 - 16:11

Ooh,deze is zoo lekker! Nu nog die filet americain, ook al zo lekker,maar nog nergens kunnen vinden :(

Marijke Mollema op 16-6-2017 - 15:22

Zoooo lekker!!

Ida Verstraten op 12-8-2017 - 12:08

Ik heb deze bolletje ook bij Jumbo Foodmarkt Veghel gespot (en ingeslagen natuurlijk Jammie!!!)

Martine op 12-8-2017 - 22:02

Klopt Ida, ze zijn nu bij meer supermarkten te koop. Ik heb het aangepast.

Sandvink op 9-10-2017 - 20:40

Die filet americain is zo geweldig. Deze lijkt op de echte. Zelfs als je niet vegan zou zijn dan moet je deze kopen omdat er geen schadelijke dingen in zitten zoals bij de echte filet americain. Deze heb ik zo gemist en nu eindelijk is hij er. Ik ben er overenthousiast over.

sam op 3-1-2018 - 16:50

ik heb zojuist de filet americain van de vegetarische slager op vegan spreltbroodjes van AH gesmeerd en gegeten, wow dit is zoo lekker!! het smaakt echt hetzelfde als de filet americain die ik me kan herinneren, alleen deze is dan gewoon vegan, geweldig!! en ik stopte er destijds ook mee omdat er zoveel werd gewaarschuwd vanwege het rauwe vlees. dus dit zou ik niet alleen iedereen aanraden omdat het vegan is maar ook voor je veiligheid! wat een vondst weer, ik heb meteen 4 bolletjes op, echt zo heeerlijk ;)!

sam op 3-1-2018 - 17:01

oja en ook nog 'ns zonder palmolie ;)! ik hoop dat er ooit nog 'ns plantaardige margarine zonder palmolie wordt uitgevonden, de enige is Cocovit maar ik hou niet van de kokossmaak.

Rick op 25-1-2018 - 10:54

Deze vega paté en filet americain zijn ook verkrijgbaar bij Picnic. Ik ben zelf een hele grote fan van deze producten! Ik moet wel zeggen dat ik per bolletje maximaal 2 boterhammen (1 dubbele boterham) kan beleggen.

Schrijf een reactie