Veganz producten bij AH

door onder Chocola, Koekjes en cake
Kenmerken: , , , ,

Veganz koekjes en chocola, vegan

Bij Albert Heijn XL liggen sinds kort een aantal Veganz producten in het schap. Veganz is een vegan winkelketen die hun huismerk ook bij andere winkels aanbiedt, waaronder nu dus bij Albert Heijn. Het assortiment bestaat uit ongeveer 15 producten waaronder chocola, koekjes, snacks en broodsmeersels. Ik probeerde er drie.

De ingrediënten

Witte chocola: cacaoboter, ruwe rietsuiker, rijstdrankpoeder (17%) (rijst, zonnebloemolie, zout), geroosterde tijgernoten, kokos snippers (8%), zout, vanille extract.

Boterkoekjes: tarwebloem, suiker, zonnebloemolie, suikerbietsiroop, rijsmiddel: natriumwaterstofcarbonaat, difosfaten, boter aroma, zout, voedingszuur: citroenzuur, boterroom aroma, aroma vanilline.

Citroenkoekjes: tarwebloem, ruwe rietsuiker, zonnebloemolie, citroenolie (0,2%), rijsmiddel: natriumcarbonaat, kaliumtartraat, zeezout.

Hoe smaakt het?

Ik vond deze producten allemaal heel erg lekker. De witte chocola is super romig en de koekjes zijn heerlijk knapperig.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze producten momenteel alleen bij AH XL, én op de website van Albert Heijn. Ze kosten rond de 2 euro per stuk.

8 Reacties

Daniëlle op 6-12-2016 - 12:23

haha, in de witte chocolade zitten geroosterde tijgernoten? Ik moest even googelen want daar heb ik toch een heel ander beeld bij.

Daniëlle op 6-12-2016 - 12:24

EN heel erg stoer dat je een filmpje hebt gemaakt :) Je doet het erg goed!

Martine op 6-12-2016 - 12:26

Dankjewel! Ik vond het best wel spannend... Die tijgernoten zijn inderdaad een beetje een hipster ingredient :D

Manon op 20-2-2017 - 22:03

Wat is dan precies de boterroom in de boterkoekjes?

Martine op 21-2-2017 - 10:27

Hoi Manon, er bestaan veganistische stoffen met een boterachtige smaak, met name de stof butaandion. Dat is wat ze gebruiken om vegan producten een botersmaak te geven.

Patrick op 12-10-2017 - 15:37

Wat leuk om te zien welk leuk gezicht er achter deze mooie site zit :). Leuk dat je dit initiatief hebt genomen trouwens deze site. En ben blij dat er een vegan witte chocola bestaat, dat had ik nooit durven dromen.

Martine op 12-10-2017 - 19:50

Thanks Patrick!

sam x op 16-10-2017 - 20:23

ik heb vandaag de boterkoekjes van Veganz gekocht (die alleen helaas bij grote AH's te koop zijn, kwam ik achter na er een paar bezocht te hebben ;)) en ze zijn echt héérlijk!!! ze zijn idd lekker knapperig en smaken naar echte koekjes! ze smaken als de Nizza Kokos van Verkade. ze zijn niet goedkoop maar ik heb het er wel voor over want er zit geen palmolie in en dat is echt zeldzaam volgens mij. eindelijk heb ik heerlijke koekjes kunnen vinden zonder palmolie, zoo blij ;D! bedankt voor deze site!!

Schrijf een reactie