Vegan zachte bolletjes van AH

door onder Brood en zo
Kenmerken: ,
AH zachte bolletjes, vegan

Albert Heijn heeft tegenwoordig behoorlijk veel vegan zachte bruine en bolletjes.  Let goed op in de winkel, want alleen de bakkersbollen waldkorn, speltbollen, volkoren bollen en de bollen met minder koolhydraten zijn vegan.

De ingrediënten

Waldkorn: water, volkorentarwemeel, tarwebloem, bakkersgist, mout (tarwe, 0,2% gerst), tarwegluten, sojagrut, lijnzaad, 2,5% havervlok, meel (2% gerst, veldboon), dextrose, sesamzaad, zonnebloempit, gejodeerd zout, 1% roggebloem, 1% haverkorrel, plantaardige olie (palm, raap), maltodextrine, 0,6% roggzuurdesem, moutmeel (0,2% gerst, tarwe), antioxidant (ascorbinezuur).

Koolhydraatverlaagd: water, volkorentarwemeel, tarwegluten, sesamzaad, erwtenvezel, 5% lijnzaad, bakkersgist, sojabloem, 3% tarwezemel, sojagrut, moutmeel (gerst, tarwe), tarwezetmeel, gejodeerd zout, zonnebloempit, emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren, veresterd met monoacetyl- en diacetylwijnsteenzuur [E472e]), antioxidant (ascorbinezuur [E300]), volkorenroggemeel, verdikkingsmiddel (cellulosegom [E466]).

AH volkoren koolhydraatverlaagde bollen vegan

Hoe smaakt het?

Dit zijn lekkere zachte broodjes die je prima kunt combineren met hartig of zoet beleg. Er zitten net genoeg pitjes en zaden in om ze een lekkere bite te geven. Ik vind het extra leuk dat er volkoren en koolhydraatverlaagde extra eiwitrijke varianten zijn. Handig voor snelle gezonde lunches.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze broodjes bij Albert Heijn, bij de balie met het verse luxebrood. Een zakje met vier bolletjes kost 2 euro.

10 Reacties

misty op 16-2-2019 - 15:34

Komende week zijn de speltbollen 1+1 bij de AH!

Agnes Peetroons op 23-3-2019 - 18:59

Beste, Hoe kan ik in België, de koolhydraten bolletjes bestellen en eventueel laten leveren bij AH in Aarschot (België) ? Groetjes, Agnes

Martine op 24-3-2019 - 12:59

Hoi Agnes, dat weet ik helaas niet. Je kunt dit het beste aan Albert Heijn zelf vragen.

Gill op 2-4-2019 - 12:20

Hoi Martine, Ik stond in de winkel en wilde ze kopen maar zag in de ingrediënten E472e staan. Durfde ze niet te kopen.

Martine op 5-4-2019 - 16:54

Hoi Gill, E472 is tegenwoordig bijna altijd plantaardig. Voor de producten op deze site vraag ik het voor de zekerheid altijd na, maar ik ben nog nooit een voorbeeld tegengekomen waar dit e-nummer dierlijk was.

Marjan op 30-9-2019 - 11:59

Zijn de speltbroodjes van de ah vegan?

Marjan op 30-9-2019 - 12:19

Ik heb zojuist antwoordt gekregen van ah dat de speltbollen niet vegan zijn

Martine op 30-9-2019 - 13:05

Hoi Marjan, dat is apart. Ik heb even de ingrediënten van de spelt bakkersbollen bekeken op de website van AH, en die zijn zo te zien wel vegan. Misschien is de klantenservice in de war, omdat de bollen sporen van melk kunnen bevatten? Daar is wel vaker verwarring over, maar producten met mogelijke sporen door kruisbesmetting zijn wel vegan.

Tiz op 15-3-2021 - 18:09

Weet iemand of deze nu wel vegan zijn? Er staan nu overal vega of vegan labels op bij de AH en op deze staat een vega label.. Kan ik er dan vanuit gaan dat ze echt niet vegan zijn door de E472e?

Martine op 16-3-2021 - 17:28

Hoi Tiz, deze broodjes zijn vegan. Albert Heijn heeft aangegeven uitsluitend plantaardige e-nummers te gebruiken in hun brood. De reden dat de broodjes een vega label hebben, is omdat AH producten die sporen van melk of ei kunnen bevatten niet als vegan wil labelen. Ik heb herhaaldelijk bij hen aangegeven dat dit verwarrend is voor veganisten, omdat wij producten met sporen uit kruisbesmetting gewoon kunnen eten. Maar ze houden hieraan vast.

Schrijf een reactie