Vegan Turkse pizza

door onder Maaltijden, Snacks
Kenmerken: ,
Vegan Turkse pizza

Je ziet het goed, deze Turkse diepvriespizza's van 'Lekker&Anders' zijn volledig vegan, met sojagehakt!Je kunt ze opwarmen in een pan of in de oven of magnetron. Vul de pizza's met sla en maak je eigen knoflooksaus van vegan mayo en/of sojayoghurt met wat knoflookpoeder.

De ingrediënten

Vegan Turkse pizza, lekker&andersDeeg 65% [tarwebloem, drinkwater, zout, olijfolie pomace, gist, specerij, topping 35% [gehakte tomaten 30%, sojaproteïne 19%, tomatenpuree, drinkwater, uien, olijfolie pomace, suiker, zonnebloemolie, specerijen (bevat: chili, knoflook, peper), zout, verdikkingsmiddel (carboxymethylcellulose), voedingszuren (azijnzuur, citroenzuur)].

Hoe smaakt het?

David en ik vonden deze pizza's heel lekker. De saus die erop zit is heerlijk kruidig en smaakvol. De bodem is lekker soepel en goed op te rollen. Met flink wat vulling erin en een salade ernaast heb je aan één pizza genoeg voor een maaltijd.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze pizza bij Albert Heijn en Plus bij de diepvriespizza's. Een doos met twee pizza's (350 g) kost €2,99.

7 Reacties

Evelien op 14-4-2017 - 9:07

Deze MOET ik hebben! Thanks voor het delen! Ik heb nog nooit Turkse pizza gegeten terwijl het me zo lekker leek. Maarja, dan eet je vegetarisch en is er nergens een vega variant te vinden. Echt, mijn dank is groot! :)

David op 20-4-2017 - 10:54

Ik weet wat ik vanavond ga eten! Yum!

Theo op 6-5-2017 - 12:39

In Turkse pizza's van Albert Heijn zit rundervet(sorry eerder geschreven rundergehakt) maar is dus niet vegetarisch.

Martine op 7-5-2017 - 11:01

Hoi Theo, waarom denk je dat er rundervet in zit? Dat zou bij de ingrediënten moeten staan, en die zijn zoals je hierboven kunt zien duidelijk vegetarisch.

Jamie op 27-5-2017 - 13:37

Ik vond deze pizza's wel heel lekker maar een beetje aan de kleine kant! Ik zou ze niet kopen en verwachten dat zij dezelfde grootte zijn als bij de turkse pizza shops. Dat gezegd, waren zij wel heel lekker met wat sla, tomaten, komkommer en siracha. Ik probeerde zelf wat knoflook saus te maken met knoflook (poeder) en veganistisch mayo maar dat ging niet helemaal als gepland haha. Ik vond ze in de oven doen ook meer knapperig maar dus ook beter doorgekookt dan alleen in de pan. Deze ga ik toch wel zeker nog een keer kopen!

Ralf op 12-8-2017 - 16:38

Heerlijk! Ik heb ze een paar maanden geleden gekocht in de aanbieding en was bijna vergeten dat ze in de vriezer lagen. Heerlijk met sla, tomaat, geraspte vegan kaas, mayolijn en sriracha. We hebben er allebei twee gegeten - dat was te veel! Eentje met salade zou inderdaad voldoende zijn.

Martine op 12-8-2017 - 22:04

Klinkt goed Ralf!

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.