Vegan taaitaai

door onder Koekjes en cake
Kenmerken: ,

V&D taaipoppen, veganIk probeer deze maand van alle typische Sinterklaas lekkernijen een vegan variant te vinden. Voor heel veel producten is dat al gelukt, maar ik zocht nog steeds taaikoek zonder melk. Dankzij een tip van een lezer is dat nu eindelijk gelukt bij V&D (dankjewel Esther!). Ook Jamin heeft vegan taaitaai, maar ik ben er nog niet aan toegekomen om naar een Jamin winkel te gaan. Bij biowinkels heb je vegan taaitaai van het merk Billy's Farm.

De ingrediënten

Glucose-fructosestroop, tarwebloem, roggebloem, specerijen (bevat kaneel), rijsmiddel (natriumcarbonaat, ammoniumbicarbonaat, kaliumcarbonaat), gebrande suiker.

Hoe smaakt het?

De koeken zijn lekker knapperig en taai-smeuïg tegelijk, met een fijne kruidige smaak. Ze hadden van mij wel iets zoeter mogen zijn.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze taaipoppen bij V&D op de afdeling met La Place bakkerijproducten. Een verpakking met 200 gram (vier poppen) kost €1,50.

3 Reacties

Maaike op 28-11-2017 - 16:52

Weet je of ze deze hebben bij de la place misschien? nu v&d niet meer bestaat... Ik woon in utrecht en wil supergraag vegan taaitaai deze sinterklaas, maar nog niet gevonden! er is ook geen jamin meer volgens mij :(

Martine op 1-12-2017 - 8:54

Hoi Maaike, dat weet ik niet helaas. Bij biowinkels kun je ook vegan taaitaai van Billy's Farm vinden.

Alaidys op 10-7-2020 - 17:35

Jammer dat de V&D failliet is :(

Schrijf een reactie