Vegan sour cream chips

door onder Chips & zoutjes
Kenmerken: , ,

Flying Tiger sour cream chips, veganVegan chips met 'sour cream' smaak, het bestaat! Je moet er wel even voor naar een Flying Tiger winkel, maar die zijn gelukkig al in veel Nederlandse en Belgische steden te vinden (kijk even op hun website of er eentje bij jou in de buurt is). Flying Tiger heeft bevestigd dat alle ingrediënten van deze chips volledig vegan zijn, ook het aroma. Het schijnt dat IKEA ook sour cream chips heeft met dezelfde ingrediënten.

De ingrediënten

Aardappel, zonnebloemolie, kruidenmengsel (maltodextrine, zout, suiker, uipoeder, gistpoeder, peterselie, voedingszuren (E270, E296), gemodificeerd zetmeel, knoflookpoeder, gistextract, smaakstof).

Hoe smaakt het?

Deze chips smaakt lekker hartig en subtiel zuur met een fijn uiensmaakje. Hij is wat minder romig dan je zou verwachten van 'sour cream' chips, maar dat is niet zo gek want er zit geen room of roomvervanger in.

Wat kost het en waar is het te koop?

Voor zover ik weet is deze chips alleen verkrijgbaar bij Flying Tiger winkels (en mogelijk dus bij IKEA in een andere verpakking). Je betaalt 1 euro (sinds kort blijkbaar 2, zie de comments) voor een zak met 150 gram.

4 Reacties

Anoniem op 26-8-2016 - 10:24

Bedankt voor deze goede tip, érg lekker namelijk! Flying Tiger heeft helaas de prijs verhoogd naar 2 euro: "We hanteren in onze winkels uitsluitend ronde prijzen, dit hoort bij het concept van Flying Tiger. Deze kleine ronde prijzen zijn lastig te verhogen en we doen dit daarom ook maar zelden en is onlangs gebeurd bij de Zweedse chips. In dit geval konden we er niet onderuit."

Martine op 26-8-2016 - 11:40

Oh, dat is jammer! Dankjewel voor de informatie.

yolanda op 25-11-2016 - 14:05

Hoi, Even ter info: E 270 is soms dierlijk

Martine op 25-11-2016 - 14:11

Hoi Yolanda, in theorie kan melkzuur/e270 inderdaad van dierlijke oorsprong zijn, maar in de praktijk wordt in de voedingsindustrie eigenlijk altijd veganistische melkzuur gebruikt, die gemaakt is door fermentatie van zetmeel. In het geval van deze chips heb ik het nagevraagd bij de fabrikant, en bevestiging gehad dat het product volledig vegan is.

Schrijf een reactie