Vegan slagroom van LeHa

door onder Desserts, Melk & yoghurt
Kenmerken: , , ,

IMG_2524Deze 'Schlagfix' van het merk LeHa is een absolute topper als het op vegan slagroom aankomt. Iedereen die hem proeft is enthousiast, van de poes tot onze omnnivore familie.

De ingrediënten

Water, gehard plantaardig vet (15%), suiker (10%), maisstroop, sojaproteïne isolaat, emulatoren (E471, E481, E435), zout, aroma, stabilisator: carrageen, drijfgas: distikstofmonoxide.

Hoe smaakt het?

De slagroom is precies zoals slagroom uit een bus moet zijn: zoet, luchtig en romig. Dit is duidelijk geen 'health food', maar dat hoeft ook niet.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze slagroom is te koop bij sommige Plus supermarkten en biowinkels, en bij gespecialiseerde vegan winkels zoals Veggie4U, Vegabond en Veggiedeli. Een bus kost meestal tussen de €2,- en 2,50.

5 Reacties

johan op 29-9-2015 - 13:24

Of gewoon bij de webshop fabrikant. Die verkopen ook de slagroom in pakjes die je zelf kunt kloppen. Met en zonder suiker. http://www.schlagfix.de

Yvonne op 24-10-2015 - 10:29

Jammer dat er E471 in zit. Is niet per se plantaardig......

Martine op 24-10-2015 - 22:49

Hoi Yvonne, E471 kan in theorie dierlijk zijn, maar in de praktijk is het eigenlijk altijd plantaardig. In dit geval staat er een vegan keurmerk op het product, wat betekent dat de organisatie achter het keurmerk erop toeziet dat er alleen vegan ingrediënten worden gebruikt.

Inge Heule op 17-6-2019 - 3:05

Hallo, deze slagroom is inderdaad heerlijk. Echter, de laatste keer dat ik op de vegan beurs in Utrecht was, vroeg ik nog eens naar de palmolie die erin zit. Deze was - zo werd mij verteld - helaas niet duurzaam, Voor mij reden om hem niet meer te kopen...is er nou geen alternatief voor palmolie 🤔

Martine op 17-6-2019 - 8:35

Hoi Inge, over palmolie is veel discussie in de vegan gemeenschap. Voor palmolie wordt veel regenwoud gekapt, maar daar staat tegenover dat het het meest efficiënte olie-producerende gewas is met de hoogste opbrengst per vierkante meter. Als we allemaal andere producten zouden gaan gebruiken in plaats van palmolie (zoals kokosolie, wat ook in de tropen verbouwd wordt) zou de ramp potentieel nog veel groter zijn. Voor een product als slagroom is verzadigd vet nodig, wat stevig is bij kamertemperatuur. Planten die verzadigde vetten produceren, groeien voornamelijk in de tropen. Er is dus helaas geen eenvoudig alternatief voor palmolie in dit soort producten...

Schrijf een reactie