Vegan schnitzel en Oosterse schijf van 1 de Beste

door onder Vleesch
Kenmerken: , , ,
Vegan schnitzel en oosterse schijf 1 de beste vegan

Van het 1 de Beste huismerk zijn er sinds kort ook vleesvervangers te koop, waaronder deze vegan schnitzel en Oosterse schijf! Let wel op, want niet alle vleesvervangers van 1 de Beste zijn vegan. Bij de vegan varianten staat er een logo op de verpakking.

De ingrediënten

Schnitzel:  52% soja-eiwit (gerehydrateerd), paneermeel (tarwebloem, zout, gist), 9% tarwe-eiwit (gerehydrateerd), zonnebloemolie, water, tarwezetmeel, azijn, verdikkingsmiddel: E461, tarwebloem, natuurlijke aroma's, zeezout, ui, aardappelvezel, glucosesiroop (gedroogd), zout, dextrose, maiszetmeel, conserveermiddel: E262ii, maltodextrine, komijnzaad, ijzer, specerijenextract, kruidenextract, vitamine B12.

Oosterse schijf: 50% soja-eiwit (gerehydrateerd), 14% tarwe-eiwit (gerehydrateerd), paneermeel (tarwebloem, zout, gist, kleurstof: E160b), zonnebloemolie, water, ui, azijn, kruiden en specerijen (chilipeper, paprikapoeder, koriander, zwarte peper, komijnzaad, kardemom, oregano, cayenne peper, peterselie, gember, kaneel), zout, verdikkingsmiddel: E461, suiker, glucosestroop (gedroogd), tarwebloem, knoflook, natuurlijke aroma's (bevat tarwe), melasse, tarwezetmeel, maiszetmeel, sojabonen, maltodextrine, tarwe, ijzer, vitamine B12

Hoe smaakt het?

Ik vind deze producten heel lekker, zeker voor de prijs. Ze lijken qua smaak op de vegan vleesvervangers die bij Aldi te koop zijn. Ik hoop dat dit assortiment nog verder uitgebreid wordt!

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt de vleesvervangers van 1 de Beste bij Dirk en Dekamarkt supermarkten. Een verpakking van 200 gram (2 stuks) kost €1,59.

4 Reacties

Tessa op 18-6-2020 - 8:36

Zien er lekker uit maar er staat vitamine b12 dit is toch niet altijd vegan?

Martine op 23-6-2020 - 16:19

Hoi Tessa, de vitamine B12 die aan producten wordt toegevoegd en in supplementen wordt gebruikt is in de praktijk altijd vegan. Het is namelijk niet kosteneffectief om dit uit dierlijke producten te winnen. Toegevoegde vitamine D kan wel dierlijk zijn, dit wordt dan uit schapenwolvet gemaakt.

Nico op 31-10-2020 - 16:43

Hallo, Ik vind met name de oosterse schijf erg lekker, de hamburger versie smaakt naar karton, en de schnitzel heb ik pas gekocht die moet ik nog proberen.

Age Groot op 13-10-2021 - 9:44

Oosterse schijf is dezelfde schijf als die van Aldi en Lidl.Komen uit de Viverafabriek te Holten. Het is gewoon een heerlijke schijf maar ik vind het toch heel jammer dat ze allemaal dezelfde smaak hebben gekregen,vroeger hadden de oosterse/Java schijven van Vivera,Goodbite,Aldi en Lidl allemaal een eigen smaak, Goodbite smaakte bijvoorbeeld wat zoeter dan de Vivera(pittiger) en had een vezelige structuur,de schijf van Lidl had ook een duidelijk eigen karakter.

Schrijf een reactie