Vegan satébroodjes

door onder Brood en zo, Maaltijden, Snacks
Kenmerken: , ,
Vegan kipsatébroodjes

Eén van de moeilijke dingen toen ik vegan werd was het vinden van verse snacks. Even vlug een kaascroissantje halen was er niet meer bij. Daar komt de laatste tijd steeds meer verandering in. AH heeft nu deze fijne vegan bladerdeegbroodjes met satévulling van de Vegetarische Slager. Ik wordt er super blij van! Let wel op dat de vega saucijzenbroodjes (met gladde bovenkant) niet vegan zijn.

De ingrediënten

Ingrediënten vegan kipsaté broodjeWater, tarwebloem, plantaardige olie (palm, raap, kokos), 7% pinda, suiker, 3% sojaeiwit, paneermeel (tarwe), specerijen (mosterd), zout, gemodificeerd maiszetmeel, azijn, zetmeel (tarwe, rijst), sojaboon, tarwe, kleurstof (karamel, E150d), emulgator (E471), gerstemoutextract, invertsuikerstroop, gistextract, dextrose, citroengraspoeder, voedingszuur (citroenzuur), verdikkingsmiddel (guarpitmeel, xanthaangom), aroma, gekaramelliseerde suiker.

Hoe smaakt het?

Ik vind dit erg fijne broodjes. Je kunt ze koud eten, maar 10 minuutjes opgewarmd in de oven zijn ze het lekkerst. Knapperig met smeuïge satévulling. De sojakipstukjes zijn aan de kleine kant, maar hebben toch hebben een lekkere bite. De sate heeft een subtiel zoetzure smaak. Had van mij iets hartiger en pittiger mogen zijn, maar zo zijn ze ook heerlijk. Ik ben super blij met deze broodjes.

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze broodjes zijn momenteel alleen te koop bij Albert Heijn. Je betaalt €1,09 per broodje van 100 gram.

15 Reacties

Gnoe op 2-5-2017 - 21:53

De saucijzenbroodjes vind ik heerlijk, zowel koud als warm. Maar de satébroodjes vielen helaas erg tegen: véél te zoet! Die koop ik niet nog een keer. Overigens ben ik als de dood dat de broodjes er snel weer uit gaan bij onze AH want ze bleven al verschillende keren over tot de 35% korting :(

Martine op 3-5-2017 - 8:41

Hoi Gnoe, jammer dat je ze niet lekker vond. Ze zijn inderdaad behoorlijk zoet. Bij onze AH verkopen ze tot nu toe goed. Let op met de saucijzenbroodjes, want die zijn helaas niet vegan, zoals ik ook in het artikeltje zeg.

Sem op 2-5-2017 - 21:59

Quorn heeft vanaf nu ook een Veganistische productenlijn met vooralsnog 1 product: Veganistische Filets. Hier een link naar de website: http://www.quorn.nl/producten/koken-vanaf-de-basis/veganistische-filets/. Misschien een idee om te proberen...

Martine op 3-5-2017 - 8:38

Hoi Sem, die had ik al gezien en we gaan ze zeker proberen! Het kan wel even duren voor ik tijd heb om naar de winkel te gaan en ze te testen.

Bryn op 13-5-2017 - 13:37

Deze zijn te chill! Wij hebben al een aantal appies bezocht, om te kijken waar ze die het meest in voorraad hebben.

Jocelyn op 31-5-2017 - 22:23

Maandag gekocht bij de AH in Nijmegen, lagen erg veel broodjes afgebakken maar volgens mij worden ze daar ook veel verkocht. Ik ken veel mensen die vegan/vega eten in Nijmegen, dus ik denk dat ze daar erg goed verkopen. In de AH waar ik zelf werk (ergens in het oosten van het land) verkopen we ze helaas nog niet. Het schap met vleesvervangers verkoopt daar ook niet zo goed, dus ben bang dat de satébroodjes ook niet in ons assortiment gaan komen :(

Piet(er) op 6-10-2017 - 15:40

Ik ben gek op bladerdeg hapjes maar ze zijn heel eenvoudig zef te maken, ook van Filodeeg! Ik ook vertrouw de E471 niet, aangezien het vetzuren of veresterde vetzuren zoiets ieder geval, en bij Lidl en de basismarkt staat er nadrukkeijk bij of de 471 of vegetarisch is!

Gill op 20-12-2017 - 13:25

Ik ben een beginnende vegan(eter)en kijk ook met een scheef oog naar E471. Maar wanneer het zit in een product met een vegetarisch of vegan label, ga ik er vanuit dat het plantaardig is toch.

Martine op 20-12-2017 - 14:18

Hoi Gill, E471 is in de praktijk sowieso eigenlijk altijd plantaardig. In producten met een vegetarisch of vegan label kun je er zéker vanuit gaan dat het niet dierlijk is.

Petrab op 5-8-2018 - 14:33

Hoi martine deze zijn helaas niet meer vegan er zit ei in gr petrab

Martine op 6-8-2018 - 8:50

Hoi Petra, dat lijkt me heel gek. Misschien vergis je je met de saucijzenbroodjes van hetzelfde merk? Daar zit inderdaad ei in.

Sez op 19-10-2018 - 11:08

Hoi hoi, Ik zou oppassen met deze broodjes. Ik werk namelijk op de bakkerij van Appie en met het klaarzetten van de producten worden deze gewoon bij de normale saucijzenbroodjes, frikadelbroodjes etc in een krat gegooid (kruisbesmetting!). Ook worden ze vaak samen met al de andere hartige producten gebakken. Ikzelf kan ze ook niet eten vanwege lactose intolerantie en omdat ze dus wel degelijk in aanraking komen met de andere producten.

Martine op 19-10-2018 - 16:28

Hoi Sez, veganisten letten over het algemeen niet op kleine spoortjes uit kruisbesmetting, maar alleen op ingrediënten die bewust worden toegevoegd. Kruisbesmetting is uiteraard wel van belang voor mensen die allergisch zijn.

veganfood op 27-1-2019 - 20:34

weet niet maar had dit laatst ook gehaald en toen las ik E471 en dat i varkensvet dus 100% vegan is het volgens mij niet

Martine op 27-1-2019 - 21:22

Hoi veganfood, E471 is in de praktijk bijna altijd plantaardig. In dit geval geeft de fabrikant bovendien aan dat het product echt vegan is.

Schrijf een reactie