Vegan roomkaas van AH

door onder Broodbeleg, Kaas
Kenmerken: , , , ,
Vegan roomkaas van Albert Heijn

Sinds kort zijn er verschillenden vegan kazen van Albert Heijn huismerk! Als eerste testen we deze drie romige spreads, haver naturel, cashew naturel en cashew jalapeno.

De ingrediënten

Haver: water, plantaardige olie (kokos, koolzaad), aardappeleiwit, glutenvrije haver, aardappelzetmeel, calcium, zout, zuurteregelaar (melkzuur [E270]), conserveermiddel (sorbinezuur [E200]), vitaminen (B2, B12, D2, foliumzuur).

Cashew: water, cashewnoot, zout, zuurteregelaar (melkzuur [E270], citroenzuur [E330]), conserveermiddel (sorbinezuur [E200]).

Hoe smaakt het?

Ik vind deze spreads alledrie erg lekker. De haver naturel smaakt het meest naar roomkaas (vergelijkbaar met de roomkaas van Oatly). Deze zou je ook in cheesecake en dergelijke kunnen gebruiken. De cashew naturel is een beetje zoetig en je proeft duidelijk de cashewnoten terug. Ook lekker! De cashew jalapeno smaakt behoorlijk pittig, voor iedereen die van spicy houdt.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze spreads bij Albert Heijn in de koeling bij de plantaardige zuivel. Een bakje van 150 gram kost tussen de € 2,59 (cashew jalapeno) en € 1,99 (haver naturel)

5 Reacties

VeganChic op 9-11-2020 - 9:25

Dat ziet er goed uit :) Albert Heijn heeft trouwens ook 2 Vegan donuts: Speculoos Donut en Zebra Donut. :) :)

Larissa op 11-11-2020 - 12:22

Ik heb de haver spread geproefd en vind m lekker! Maar vind de term "roomkaas" wel vergezocht want die smaak heeft het echt niet, het lijkt meer een combinatie van kruidenboter en hummus ofzo. Kruidig en hartig, maar niet de zoute "kaas" smaak. Wat mij betreft niet iets wat ik in huis MOET hebben, maar lekker!

Silvia op 14-11-2020 - 14:49

Ik had de Jalapeno 3 dagengeleden gekocht, tot ik net zag dat het bijna op was gemaakt door mijn man. Hij vond het heerlijk, ik ook al had ik het laatste beetje op mijn boterham.

Johan op 18-3-2021 - 11:39

Ik heb een vraag: Een tijdje geleden ontdekte ik dat niet alle kokosmelk vegan is, omdat er apen worden gebruikt om die te oogsten. De jonge aapjes worden uit de jungle gehaald, waarbij hun ouders soms worden gedood. Dit gebeurt met name in Thailand. Nou is er over kokosmelk wel één en ander duidelijk over de merken waarbij dit wel en niet gebeurt. Over producten waarin kokosnoot gerelateerde ingrediënten (kokosvet/olie) worden gebruikt, zoals in veel veganistische kazen is dit niet het geval. Hoe kijk jij daartegen aan?

Martine op 19-3-2021 - 10:42

Hoi Johan, het klopt dat er op sommige kokosplantages aapjes gebruikt worden bij de oogst. Op dit moment is het nog heel moeilijk om erachter te komen bij welke kokosproducten dit wel en niet gebeurt. Er zijn bijvoorbeeld vrijwel geen keurmerken die hiernaar kijken. We moeten de fabrikanten dus op hun woord vertrouwen dat er voor hun kokosproducten geen aapjes gebruikt zijn. Dat geldt voor kokosmelk en ook voor andere kokosproducten. Op dit moment kies ik er daarom voor om kokos als vegan te beschouwen, tenzij er duidelijk bewijs is dat een bepaalde producent met door aapjes geoogste kokos werkt.

Schrijf een reactie