Vegan roomkaas van AH

door onder Broodbeleg, Kaas
Kenmerken: , , , ,
Vegan roomkaas van Albert Heijn

Sinds kort zijn er verschillenden vegan kazen van Albert Heijn huismerk! Als eerste testen we deze drie romige spreads, haver naturel, cashew naturel en cashew jalapeno.

De ingrediënten

Haver: water, plantaardige olie (kokos, koolzaad), aardappeleiwit, glutenvrije haver, aardappelzetmeel, calcium, zout, zuurteregelaar (melkzuur [E270]), conserveermiddel (sorbinezuur [E200]), vitaminen (B2, B12, D2, foliumzuur).

Cashew: water, cashewnoot, zout, zuurteregelaar (melkzuur [E270], citroenzuur [E330]), conserveermiddel (sorbinezuur [E200]).

Hoe smaakt het?

Ik vind deze spreads alledrie erg lekker. De haver naturel smaakt het meest naar roomkaas (vergelijkbaar met de roomkaas van Oatly). Deze zou je ook in cheesecake en dergelijke kunnen gebruiken. De cashew naturel is een beetje zoetig en je proeft duidelijk de cashewnoten terug. Ook lekker! De cashew jalapeno smaakt behoorlijk pittig, voor iedereen die van spicy houdt.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze spreads bij Albert Heijn in de koeling bij de plantaardige zuivel. Een bakje van 150 gram kost tussen de € 2,59 (cashew jalapeno) en € 1,99 (haver naturel)

3 Reacties

VeganChic op 9-11-2020 - 9:25

Dat ziet er goed uit :) Albert Heijn heeft trouwens ook 2 Vegan donuts: Speculoos Donut en Zebra Donut. :) :)

Larissa op 11-11-2020 - 12:22

Ik heb de haver spread geproefd en vind m lekker! Maar vind de term "roomkaas" wel vergezocht want die smaak heeft het echt niet, het lijkt meer een combinatie van kruidenboter en hummus ofzo. Kruidig en hartig, maar niet de zoute "kaas" smaak. Wat mij betreft niet iets wat ik in huis MOET hebben, maar lekker!

Silvia op 14-11-2020 - 14:49

Ik had de Jalapeno 3 dagengeleden gekocht, tot ik net zag dat het bijna op was gemaakt door mijn man. Hij vond het heerlijk, ik ook al had ik het laatste beetje op mijn boterham.

Schrijf een reactie