Vegan roomijs van Alpro

door onder Desserts
Kenmerken: 
Alpro roomijs, vegan

Alpro roomijs is nu ook in Nederland te koop! Er zijn vier smaken, hazelnoot-chocolade, almond-salted caramel, kokosnoot en vanille. Deze ijsjes zijn wat goedkoper dan die van Ben & Jerry's en hebben ook minder suiker en minder calorieën (wat niet wil zeggen dat ze calorie-arm zijn).

De ingrediënten

Almond-salted caramel: water, oplosbare maïsvezel, suiker, plantaardige vetten en oliën (koolzaad, shea, kokosnoot), amandel (4,2%), fructose-glucosestroop, glucosesiroop, dextrose, emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), natuurlijk aroma, zeezout, stabilisatoren (johannesbroodpitmeel, guarpitmeel, carrageen), gemodificeerd zetmeel, gekaramelliseerde suiker

Hazelnoot-chocolade: water, oplosbare maïsvezel, suiker, plantaardige vetten* (palmpit*, palm*), fructose-glucosestroop, hazelnoten (2,9%), chocolade (1,7%), magere cacao (1,7%), emulgator (mono- en diglyceriden van vetzuren), stabilisatoren (guarpitmeel, johannesbroodpitmeel,carrageen), zeezout

Hoe smaakt het?

Ik vind dit heel lekker ijs. Fijn romig met een volle smaak. De chocolade-hazelnoot smaakt naar nutella en in de almond-salted caramel zit een 'swirl' van heerlijk smeuïge karamel. Direct uit de vriezer is het een beetje hard direct uit de vriezer, maar als je het even laat staan wordt het snel zachter (net als Ben & Jerry's).

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt dit ijs in Nederland onder andere bij Plus en Albert Heijn. Een beker met 500 ml kost tussen de €4,99 en €5,59.

9 Reacties

Maria op 18-10-2018 - 10:11

Die hazelnoot is echt mijn favoriet! Ik vind die typische sojasmaak niet zo aanwezig in dit ijs, terwijl ik dat in Alpro-producten toch vaak te fel vind doorstaken. Nu nog wachten op de vegan Magnums! :-)

Kim op 18-10-2018 - 13:39

De caramel is erg lekker en de vanille is een goede vervanger van de vanille van de Ola :-) De Magnums zijn bij de Carrefour te krijgen!

Maria op 18-10-2018 - 19:43

O echt Kim? Ik ga morgen direct kijken!

Timo op 19-10-2018 - 0:13

Ik vind de prijs echt belachelijk duur voor een beetje vanille ijs. Ik mis echt de swedish glaze vanilie ijs. die was super lekker en betaalbaar, helaas is die bij de jumbo bij mij in de buurt vervangen met dure vegan suikervrij ijs.

Henny op 20-10-2018 - 15:05

Swedish glace is door Unilever in Nederland uit de handel genomen. Een belachelijke beslissing gewoon lekker ijs voor een betaalbare prijs. In Engeland gewoon volop verkrijgbaar bij o.a. Tesco. Dus kom op Unilever breng het weer op de markt.

loh op 20-10-2018 - 21:53

Volgens mij nog geen 10 jaar geleden en het was echt nagenoeg onmogelijk vegan ijs te vinden (en wat je vond was niet te eten)... nu de een na de ander, echt super! Benieuwd naar deze maar mijn favoriet blijft voorlopig Prof. Grunschnabel (vooral de yuzu).

Kim op 21-10-2018 - 15:22

Ja echt :-) Magnums bij Carrefour Lanaken en de vanille van Alpro is een goede vervanger voor die van de Ola/Swedish

sonja op 5-11-2018 - 11:30

Jammer dat het allemaal zo duur is. Zelf ijs maken is gewoon ook heel leuk en erg lekker! Maar wel heel fijn dat het wordt verkocht en dat er steeds meer is.

Olga op 5-8-2019 - 15:27

Ik heb de chocoladeversie van Alpro geprobeerd, maar was er niet helemaal weg van. Ik miste wat meer chocoladesmaak. De vegan chocoladeversies van Grunschnabel en Ben en Jerry's vond ik lekkerder. Meer smaak.

Schrijf een reactie