Vegan roockworst van de Vegetarische slager

door onder Vleesch
Kenmerken: , ,
Vegetarische Slager roockworst, vegan

Eindelijk is een vegan worst te koop bij Albert Heijn! De Vegetarische Slager maakte ons al heel lang lekker met de belofte dat er een vegan rookworst zou komen en nu is ie er dan! Veganisten in heel Nederland renden naar de supermarkt om een exemplaar te bemachtigen.

De ingrediënten

53% sojastructuur (water, soja-eiwit), zonnebloemolie, tuinbonenmeel, palmolie, stabilisatoren: natriumalginaat, calciumchloride, tapiocazetmeel, tarwegluten, kruiden, specerijen, citrus vezel, natuurlijke aroma`s, rookaroma, aardappeleiwit, voedingszuur: citroenzuur, kleurstof: ijzeroxide, geleermiddel: carrageen, verdikkingsmiddel: methylcellulose, zout, ijzer, vitamine B12.

Hoe smaakt het?

De verwachtingen rond deze worst waren zo hoog opgeklopt, dat het hij bijna gedoemd was om een beetje tegen te vallen. De worst is wat bleker van kleur en wat minder vol van smaak dan ik gehoopt had. De afbeelding op de verpakking laat ook een meer gekleurde worst zien dan wat er in het doosje zit. Toch vind ik het echt een lekkere worst, zeker voor bij de boerenkoolstamppot. Hij is stevig en smeuïg tegelijk en heeft een lekker zoutige rokerige smaak. Je kunt hem bakken in een pan of opwarmen in heet water. Het losse zeewiervelletje wat erom zit had voor mij niet gehoeven, maar dat kun je er makkelijk afhalen als je wilt. Ik ga deze worst zeker nog vaker kopen!

Wat kost het en waar is het te koop?

De roockworst is verkrijgbaar bij Albert Heijn, Jumbo, Dirk, Deka en Deen supermarkten. Een verpakking met twee worsten (150 gram) kost €3,49.

7 Reacties

Monique op 1-10-2018 - 9:48

Het kostte wat moeite, maar bij mijn 3e poging in weer een ander AH filiaal had ik gisteren beet :) Nu nog uitproberen, maar dat komt deze week vast wel goed!

Martine op 1-10-2018 - 9:59

Fijn Monique! Hij is inderdaad nog wat moeilijk verkrijgbaar.

Sander op 1-10-2018 - 13:24

Jammer weer van de palmolie (kan eigenlijk echt niet...!) en ik vind hem toch wel weer wat prijzig.

misty op 2-10-2018 - 15:53

Gisteren geproefd. Het was wel oke maar ik zal het niet nog eens kopen. Het is al meer dan 30 jaar geleden dat ik rookworst heb gegeten. Ik weet niet of hedendaagse eters dit een goed alternatief zullen vinden.

Daphne op 6-10-2018 - 6:15

Door de toevoeging van palmolie maakt het de worst toch niet helemaal 100% vegan.. jammer..

Martine op 7-10-2018 - 10:04

Hoi Daphne, over palmolie is veel discussie in de vegan gemeenschap. Voor palmolie wordt veel regenwoud gekapt, maar daar staat tegenover dat het het meest efficiënte olie-producerende gewas is met de hoogste opbrengst per vierkante meter. Als we allemaal andere producten zouden gaan gebruiken in plaats van palmolie zou de ramp potentieel nog veel groter zijn. Er zijn naast palmolie nog veel meer problematische ingrediënten die je in een ideale situatie allemaal zou willen vermijden (bijv. kokosolie, banaan en niet fair trade cacao), maar in de praktijk is dat voor veel mensen niet realistisch. Ik concentreer me hier dus op de kern van veganisme, het niet gebruiken van dierlijke producten. Als mensen dat willen uitbreiden naar palmolievrij, alles fair trade, biologisch etc. kunnen ze gebruik maken van de labeltjes die ik overal bij zet.

Renate op 14-10-2018 - 16:40

Mijn verwachtingen waren ook hooggespannen, maar ik ben eigenlijk alleen maar teleurgesteld. Kleur (bleek), structuur (raar velletje, taaiig) en smaak waren niet wat ik had gehoopt en had verwacht. De volgende keer weer gewoon een vegan burger bij de stamppot!

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.