Vegan paaseitjes van Lidl

door onder Chocola
Kenmerken: , ,
Vegan paaseitjes

Lidl verkoopt tijdelijk vegan paaseitjes. Niet alleen gewone pure paaseitjes, maar ook grote holle eieren en twee soorten gevulde eitjes, met hazelnootpraline en cassislikeur (edit: ik heb net gehoord dat er ook nog vegan eitjes met amarettovulling zijn!). De chocola heeft een UTZ keurmerk.

De ingrediënten

Holle eieren: suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgator: lecithinen (soja), natuurlijk vanillearoma.

Praline eitjes: suiker, cacaomassa, 21% hazelnoten, cacaoboter, emulgator: lecithinen (soja), natuurlijk vanillearoma.

Cassis eitjes: suiker, cacaomassa, glucosestroop, cacaoboter, 10% crème de cassis, maltodextrine, zure kersenconcentraat, emulgator: lecithinen, natuurlijk zwarte aalbesaroma, voedingszuur: citroenzuur, natuurlijk aroma, vanille-extract.

Hoe smaakt het?

IMG_2437

De chocola van de holle eieren is heerlijk romig. Ik zou best een reep van deze chocola willen eten. De eieren zijn bovendien versierd met een schattig haasje.

De praline eitjes zijn ook lekker romig. De praline had van mij iets meer naar hazelnoten mogen smaken, maar ik ga niet klagen, want hallo, vegan praline eitjes!

Ik hou zelf niet van eitjes met drank erin, dus de cassis eitjes heb ik niet geproefd, maar David vindt ze heel lekker.

Wat kost het en waar is het te koop?

Bij Lidl dus. De holle eieren kosten €1,99, de praline eieren 1,59 en de cassis eitjes 1,29. Wees er snel bij, anders zijn ze misschien uitverkocht!

21 Reacties

Bonnie op 5-3-2015 - 14:03

Oooh, wat een mooie website, Martine! :) En echt fijn, deze eitjes, vooral die grote. Ik ben ook niet zo gek op die drankvulling maar mijn vriend weer wel. Dit zijn de ingrediënten van de amaretto-eitjes die ik hier heb: suiker, cacaomassa, glucosestroop, cacaoboter, 8% Amaretto (amandel), maltodextrine, emulgator: lecithinen; vanille-extract.

martine op 5-3-2015 - 14:41

Thanks Bonnie! Leuk dat die amaretto-eitjes ook vegan zijn, daar heb ik blijkbaar overheen gekeken in de winkel.

Fransien op 9-3-2015 - 19:29

Hoi Martine Zit er echt alcohol in de paaseitjes?

Martine op 9-3-2015 - 20:22

Ja, in vulling van de amaretto en cassis eitjes zit alcohol. De praline eitjes zijn alcoholvrij.

Fransien op 10-3-2015 - 7:57

Dank je

sheila op 5-2-2016 - 12:19

Dank vh delen !👍😃

Alex op 11-2-2016 - 18:24

Suiker is toch niet veganistisch daar zitten toch gemalen boten in

Martine op 11-2-2016 - 21:58

Hoi Alex, in Europa wordt geen beenderkool (verkoolde vermalen botten) gebruikt bij de productie van suiker. Suiker is hier dus eigenlijk altijd veganistisch. In de VS zijn er nog wel fabrikanten die met beenderkool werken. De botten worden dan overigens alleen gebruikt als hulpstof bij het filteren van de suiker zodat onzuiverheden er uit gaan. Er zit dus nooit echt bot 'in' de suiker zelf.

Gretha op 18-2-2016 - 16:25

En natuurlijk weer niet in Assen te krijgen, grrrr

Danielle op 24-2-2016 - 16:35

IS dit ook FODMAP vrij weet je dat?? Zit er melk in bijv?

Martine op 24-2-2016 - 18:19

Ik denk dat deze producten inderdaad fodmap vrij zijn ja. Er zit in ieder geval zeker geen melk in.

Emmy op 25-2-2016 - 17:28

Oooooooh, had ik dit maar niet geweten. Ik ben, samen met mijn vriend, alweer twee zakjes verder haha. Bedankt voor de tip! ;)

ad op 8-3-2016 - 14:40

De lidl in Oostburg verkoopt geen holle grote paaseieren. Das niet zo mooi. we hebben ze nodig in pure chocolade voor de allergie kinderen op school waaronder mijn zoon.ik kan er nergens vinden en wil graag weten hoe dat komt.

Martine op 8-3-2016 - 14:52

Hoi Ad, dit artikel heb ik even naar voren gehaald van vorig jaar. De holle eieren waren er vorig jaar wel, maar dit jaar lijken ze er helaas niet te zijn. Er waren wel holle pure eieren bij Albert Heijn XL, maar die zijn nu ook al weer weg lijkt het. Sorry...

j4w op 14-4-2017 - 19:37

Ik heb eigenlijk een vraag laats had ik een zak paaseitjes gekocht. En ik vroeg me af of er alcohol in zit. Ik heb bij de Ingrediënten gekeken maar daar zat niks waarmee ik kon aanduiden dat er alcohol in zit. Maar soms staat het niet in de verpakking, maar het zit er dan toch in. Het is een beetje wazig voor me. Er staat naam (Gevulde Mix) en boven aan staat er Favorina. Er staat dat het puur is in combinatie met sinaasappel. En melk en aardbei. Ik heb het zelfde zakjes, als hierboven in het midden van het plaatjes. Maar dan heb ik als verpakking (Roze) Kan iemand misschien aanduiden of er alcohol in zit en als het er in zit het schadelijk kan zijn voor je hersenen of iets anders. Alvast bedankt!

Martine op 15-4-2017 - 13:10

Hoi j4w, als er een alcoholische drank in de eitjes zit moet dat bij de ingrediënten staan (zoals 'crème de cassis' bij de eitjes op de foto). Als je het met mate eet is het niet schadelijk.

Estelle op 23-8-2017 - 15:54

De eitjes met Cassis zijn echt heerlijk. Hele smakelijke, knapperige chocola met zoete cassiscrème. Echt een traktatie. Wel met alcohol, maar dat maakt ze juist zo lekker.

Kira op 7-4-2019 - 19:20

Is het duidelijk of de likeur/amaretto vegan is?

Martine op 8-4-2019 - 9:06

Hoi Kira, dat heb ik niet nagevraagd. Ik kijk op Gewoon Vegan in principe alleen naar de ingrediënten zelf, niet naar hulpstoffen die worden gebruikt om ingrediënten te produceren.

nel linders op 11-3-2021 - 10:24

Hier in lelystad verkopen ze niet de paaseitjes van Vegan gevraagd in de winkel bij hun onbekend alles is met melk en dat mag mijn kleinzoon niet hebben wie weet waar het nogmeer te koop is ????????

Martine op 16-3-2021 - 17:21

Hoi Nel, de Hema heeft ook verschillende vegan paaseitjes.

Schrijf een reactie