Vegan kroketten en bitterballen van Aldi

door onder Snacks, Vleesch
Kenmerken: , , ,

Aldi Meatfreedays bitterballen, veganDe MeatFreeDays kroketten en bitterballen van Aldi zijn tegenwoordig veganistisch! Er staat zelf duidelijk 'VEGAN' op de voorkant van de doos. Ik probeerde de bitterballen. Je moet ze eigenlijk frituren, maar wij hebben geen frituurpan, dus ik bakte ze in een gewone koekenpan met een klein laagje olie. Deksel erop en steeds even omkeren, dan gaat dat prima.

De ingrediënten

Lupinemeel (12%), tarwebloem (bevat rogge), palmolie, ui, gist, zout, natuurlijk aroma, maïszetmeel, verdikkingsmiddelen (carrageen, guarpitmeel, natriumalginaat), voedingszuur (citroenzuur), emulgator (sojalecithine), kruidnagel, nootmuskaat, peper, gember, kardemom, peterselie, foeli, komijnzaad.

Hoe smaakt het?

Deze bitterballen zijn heerlijk knapperig van buiten en lekker smeuïg van binnen. Ze hebben een fijne kruidige smaak. Niet overdreven vlees-achtig, maar wel lekker hartig. Aanrader!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze bitterballen en kroketten zijn alleen verkrijgbaar bij Aldi, uit de diepvries. Je betaalt €2,69 voor een doosje met 9 bitterballen of 3 kroketten.

23 Reacties

Luauve op 30-4-2016 - 16:51

Ik reageer nooit, maar nu wil even kwijt: het is echt awesome wat je doet! :-) Ik raad jouw site aan iedereen aan die enigszins geïnteresseerd is in veganisme. Mensen zijn zo verbaasd elke keer hoeveel veganistische producten er zijn. Top! Keep it going!

Thirza op 30-4-2016 - 17:21

De bitterballen bevatten slagroom zag ik vandaag :(

Thirza op 30-4-2016 - 17:23

Ik zie dat je post van vanochtend is. Kan het zijn dat dit sinds deze week is dat ze vegan zijn? Ik heb ze vorige week gekocht.. Toen dacht ik dat ze vegan waren. En vandaag zag ik dat er slagroom in zit :(

Monique Parisius op 30-4-2016 - 18:28

Ik zie dat er palmolie in zit....dat maakt het product niet echt aantrekkelijk. Hele oerwouden worden hier voor omgekapt...

Martine op 30-4-2016 - 20:46

Thanks Luauve! Tof dat je de site aan mensen aanbeveelt.

@Thirza, deze nieuwe producten zijn er al een maand of twee, maar er zijn blijkbaar nog winkels die nog oude voorraad hebben. Vervelend dat er in die van jou nog slagroom zat. Bij de nieuwe vegan variant staat er duidelijk 'VEGAN' op de verpakking.

@Monique, er is onder veganisten veel discussie over palmolie. Als je palmolie wilt vermijden kun je het label 'zonder palmolie' gebruiken op de site.

David op 1-5-2016 - 20:46

Ik ben zo blij dat er eindelijk de slagroom is uitgehaald! De bitterballen/kroketten van de Vegetarische Slager zijn nu ook eindelijk vegan! Weg met het "scharrel"kippeneiwit et cetera! Hoera! :-D

trudy op 4-5-2016 - 20:41

Oh wat goed david! dat wist ik nog niet!

Richard op 20-9-2016 - 0:33

Vraagje: heeft er iemand deze al eens in een airfryer geprobeerd te bereiden?

Martine op 20-9-2016 - 6:47

Ik heb zelf geen airfryer, maar ik heb gehoord dat dat heel goed gaat.

Sandra op 4-4-2017 - 18:23

Ze waren heel lekker! Wel iets anders dan gewone bitterballen, maar vond ze niet minder. Ik heb ze ook in de pan proberen te maken, maar dat zou ik een ander niet aanraden.

Petra op 16-7-2017 - 15:50

Wij hebben de bitterballen ook in de pan gebakken. Ze zijn heerlijk! Veel lekkerder dan menig echte bitterbal vind ik. We gaan zeker de kroketten ook proberen. Ik zou ook wel ervaringen over de airfryer willen lezen.

Martine op 16-7-2017 - 19:36

Leuk Petra, in de airfryer schijnen de bitterballen en kroketten niet goed bruin te worden. Je kunt ze wel gewoon eten dan, maar ze zien er minder mooi uit.

Leonoor Platteel op 25-7-2017 - 15:56

Heeft iemand de vega-bitterballen in de oven uitgeprobeerd? Of gebakken op een crisp-grillplaat van een combimagnetron? Ben benieuwd naar ervaringen!

Martine op 25-7-2017 - 16:12

In de oven vallen ze meestal uit elkaar. Het helpt om de oven zo hoog mogelijk te zetten en de ballen in te smeren met een beetje olie. Ik zou ze liever gewoon in een pan met een laagje olie bakken en steeds omdraaien als je geen frituurpan hebt.

Sara op 25-7-2017 - 18:48

Hi, ik wil deze vega-bitterballen kei hard ook eens proeven. Maar ik kom uit Belgie en weet niet waar ik deze kan vinden. Woon wel vlak tegen de grens van Nederland aan Bergen op zoom. Kan er iemand mij vertellen naar waar ik heen kan? Thanks!!

Martine op 26-7-2017 - 9:04

Hoi Sara, de meeste Aldi's in Nederland verkopen deze producten. In Bergen op Zoom zijn zo te zien twee Aldi's. Ik zou daar gewoon eens gaan kijken.

Patrick op 13-10-2017 - 20:54

Heel lekker die kroketten.

Marin op 16-11-2017 - 19:50

Ik ben heel blij met je tip, Martine. Gisteren ben ik bij de Aldi geweest (voor de eerste keer, er zit er eentje vlakbij ons, in IJsselsteijn een vrij nieuwe) ze zijn echt verrukkelijk! Daar ga ik vaker heen!

Martine op 20-11-2017 - 10:48

Leuk Marin!

Wilfred op 9-12-2017 - 17:21

Ze zijn heerlijk! Jammer dat ze niet altijd te krijgen zijn bij de Aldi op de Westzanersijk in Zaandam!

Joelle op 6-1-2018 - 17:58

Ik heb de bitterballen in de airfryer geprobeerd en ze moeten er iets langer in dan oven snacks. Ze smaken voor een vegetarisch/veganistisch optie opvallend goed. Alleen kreeg ik wel het idee alsof mijn bitterbal een uur in de curry heeft gelezen qua smaak.

Soerie op 8-2-2019 - 16:06

Tis nog steeds niet veganistisch als er palmolie in zit vindt ik Daardoor worden apen vermoord en dat is de reden waarom mensen toch geen vlees eten? Dus geen goeie vervanging.

Martine op 8-2-2019 - 16:21

Hoi Soeri, over palmolie is veel discussie in de vegan gemeenschap. Voor palmolie wordt veel regenwoud gekapt, maar daar staat tegenover dat het het meest efficiënte olie-producerende gewas is met de hoogste opbrengst per vierkante meter. Als we allemaal andere producten zouden gaan gebruiken in plaats van palmolie (zoals kokosolie, wat ook in de tropen verbouwd wordt) zou de ramp potentieel nog veel groter zijn. Er zijn naast palmolie nog veel meer problematische ingrediënten die je in een ideale situatie allemaal zou willen vermijden (bijv. avocado, banaan en cacao), maar in de praktijk is dat voor veel mensen niet realistisch. Ik concentreer me hier dus op de kern van veganisme, het niet gebruiken van dierlijke producten. Als mensen dat willen uitbreiden naar palmolievrij, alles fair trade, biologisch etc. kunnen ze gebruik maken van de labeltjes die ik overal bij zet.

Schrijf een reactie