Vegan Jakarta kroepoek van Conimex

door onder Chips & zoutjes
Kenmerken: , ,
Vegan Jakarta kroepoek Conimex

In de meeste kroepoek worden helaas garnalen verwerkt, waardoor ze niet vegan en vegetarisch zijn. Traditionele cassavekroepoek is meestal wel vegan, maar dat smaakt toch net even anders. Deze Jakarta kroepoek van Conimex is een 'gewone' kroepoek, maar dan zonder garnaal.

De ingrediënten

Cassave 29%, zonnebloemolie, tapiocabloem 25%, rietsuiker, prei 5%, mierikswortel, specerijen (chili 1%, knoflook, witte peper, kurkuma), zout, uipoeder 0,4%, azijn, wortel 0,1%.

Hoe smaakt het?

De kroepoek is lekker bros met een fijn kruidig smaakje. Het is wat minder hard dan cassavekroepoek en smaakt ook wat milder. Leuk!

Wat kost het en waar is het te koop?

Deze kroepoek is te koop bij verschillende A-merk supermarkten, zoals Albert Heijn en Plus. Je betaalt ongeveer €1,20 voor een zak met 75 gram.

7 Reacties

misty op 8-10-2018 - 11:45

Ze zijn lekker. Deze week 1+1 gratis bij de AH, ook de cassave!

Saskia op 26-10-2018 - 13:25

Bedankt voor de tip! Gevonden bij de lokale Jumbo, 1,18 euro.

Marian op 7-11-2018 - 19:50

“Kan gluten, schaaldieren, ei, soja, melk bevatten” staat op de verpakking. Wat maakt het product dan vegan?

Martine op 8-11-2018 - 17:16

Hoi Marian, 'kan bevatten' of 'sporen van' gaat over eventuele kruisbesmetting in de fabriek, omdat er in die fabriek ook producten met schaaldieren, ei en melk worden gemaakt. De ingrediënten van deze kroepoek zijn niet dierlijk en daarom is het vegan.

Sheila op 5-12-2019 - 11:40

En ik de kroepoek altijd maar voorbij lopen :D, dank je wel voor de tip :)

Theo op 18-1-2021 - 12:14

"kan gluten, schaaldieren, ei, soja, melk bevatten" Nou lekker "vegan" is dat zeg! Iemand heeft duidelijk niet opgelet bij het het toekennen van het keurmerk zo te zien. Wat de wet hier over zegt inderesseert me in deze niet echt, maar ik vind het schandalig hoe deze termen misbruikt worden. Conimex moet gewoon zorgen voor een aparte ruimte om deze "kruisbestuiving" te voorkomen. Vegan is niet altijd een "lifestyle". Er zijn ook mensen die allergisch zijn voor dierlijk voedsel en weinig keus hebben.

Martine op 12-2-2021 - 11:12

Hoi Theo, 'kan bevatten' of 'sporen van' betekent inderdaad dat een product in dezelfde fabriek wordt gemaakt als andere producten die allergenen zoals gluten, schaaldieren, ei, soja en melk bevatten. Zo'n product is dan inderdaad vegan en kan ook gewoon een vegan keurmerk krijgen. Ik begrijp dat dit zuur is voor mensen met allergieën, maar Veganisme is in de eerste plaats een ethische overtuiging en geen medisch dieet.

Schrijf een reactie