Vegan diepvriespizza’s van Natural Cool

door onder Maaltijden
Kenmerken: , , , ,

Natural Cool vegan diepvriespizza peperoniIk kende de diepvriespizza's van Natural Cool al uit Duitsland, maar sinds kort zijn ze ook in Nederland verkrijgbaar. Erg fijn om weer eens lekker lui een diepvriespizza in de oven te kunnen schuiven.

De ingrediënten

Peperoni: deeg: tarwemeel, water, zonnebloemolie, gist, zeezout; beleg: fijngehakte tomaten 26,6%, vegan worst 10% (water, tarwe-eiwit 30%, zonnebloemolie, gistextract, kruiden, zout, ui, verdikkingsmiddel: johannesbroodpitmeel en guargom, paprika-extrakt, rook), courgette 9%, rode en gele paprika 7%, oregano, tijm, peper, chili, paprika, zeezout.

Pesto: deeg: tarwemeel, water, zonnebloemolie, zeezout, gist; beleg: fijgehakte tomaten, cherry tomaten (11,6%), imitatiekaas (10,7%) (water, kokosolie, aardappelzetmeel, lupinemeel, jodiumvrij zout, kurkuma), pesto (4,3%) (basilicum 55%, zonnebloemolie, olijfolie, aardappelvlokken, zeezout, pijnboompitten 0,5%, citroensap), oregano, peper, paprika, zeezout.

Hoe smaakt het?

Natural Cool vegan diepvriespizza met pestoIk vind deze pizza's erg fijn. De bodem is lekker knapperig, heel goed voor een diepvriespizza. Zoals meestal bij diepvriespizza's zijn de groentes wel aan de waterige kant.

De worst op de peperoni pizza heeft een fijne malse textuur en een lekker subtiel rooksmaakje. Op deze pizza zit geen kaas en dat mis ik wel een beetje. Op de pesto pizza zit wel kaas, maar die heeft niet zo veel smaak, hij geeft vooral lekker romige textuur. De pesto is wel heel smaakvol en dat maakt veel goed.

Wat kost het en waar is het te koop?

In Nederland zijn deze pizza's sinds kort te koop bij filialen van De Natuurwinkel. Wij kochten ze in Duitsland bij Denn's biomarkt, en ze zijn ook bij andere Duitse biowinkels verkrijgbaar. De peperoni pizza kostte €3,99 en de pizza met pesto €4,55.

4 Reacties

Marijke Mollema op 3-3-2016 - 7:47

Ze zijn bij ons in Drachten ook bij de Natuurwinkel te verkrijgen. Misschien wel bij meer Natuurwinkels?

Martine op 3-3-2016 - 14:41

Klopt Marijke, ze zijn volgens mij nieuw bij De Natuurwinkel. Ik heb het artikeltje aangepast.

dirk baeke op 18-6-2016 - 18:08

²)Hier in Sint Niklaaas nu ook verktijgbaar bij de biowinkel. Ik bestrooi die dan zelf met Vegan Biopizzaschmelz van Wilmersburger

Martine op 18-6-2016 - 20:30

Oh tof, goed om te weten Dirk. Ik ga het doorgeven aan onze vrienden bij Vegan Stuff in Belgium https://veganstuffinbelgium.wordpress.com/

Schrijf een reactie