Vegan Deli kaas

door onder Broodbeleg, Kaas
Kenmerken: , , ,

Er is weer een nieuwe vegan kaas bij Ekoplaza! Er zijn drie smaken, rookkaas, mozzarella en cheddar, maar die was al uitverkocht in onze winkel. Eerder reviewde ik al de vegan boterhamworst van dit merk.

De ingrediënten

Rookkaas: water, kokosolie, zetmeel (mais, tapioca), koolzaadolie, natuurlijke aroma's (2%), erwteneiwit, zeezout, verdikkingsmiddel (carrageen), antioxidant (citroenzuur), kurkuma.

Mozzarella: water, kokosolie, zetmeel (mais, tapioca), koolzaadolie, erwteneiwit, natuurlijke aroma's (1%), zeezout, verdikkingsmiddel (carrageen), antioxidant (citroenzuur).

Hoe smaakt het?

Tosti's met Vegan Deli kaasIk vind deze kaas heel geslaagd. Hij smelt fantastisch en is ook prima koud te eten. De rookkaas heeft een hele goeie rooksmaak, misschien wel de beste vegan rookkaas die ik tot nu to heb geproefd. De mozzarella heeft een behoorlijk realistische mozzarellasmaak, maar ik vind hem wel ietsje aan de zoete kant.

Wat kost het en waar is het te koop?

Voor zover ik weet is deze kaas in Nederland momenteel alleen te koop bij Ekoplaza. Een pakje van 160 g (9 ronde plakjes) kost 3,19.

11 Reacties

Frits op 13-2-2017 - 12:43

Aan het erwteneiwit te zien zit hier dus ook eiwit in. Want bij die Wilhelmsburger zit alleen maar vet in. Dus dan heeft dit kennelijk wat meer voedingswaarde. Klopt dat?

Martine op 13-2-2017 - 13:14

Hoi Frits, Ik was ook blij met het erwteneiwit tot ik zag dat per 100 gram kaas 1,4 gram eiwit in zit. Dat zet dus niet echt zoden aan de dijk voor je dagelijkse eiwitbehoefte ;-)

Sanne op 5-3-2017 - 22:42

Yaay, ja ik vind 'm ook erg fijn! Hij smelt, wauw. Heerlijk.

Odette op 4-4-2017 - 14:24

Ik ga deze mozzarella vandaag proberen op zelfgemaakte pizza, ik ben heel benieuwd!

Daniëla op 27-4-2017 - 11:14

Ik heb de rookkaas geprobeerd. ik ben geen veganist maar wil sommige dingen gaan vervangen.Ik was nogal sceptisch maar moet zeggen dat de rookkaas best goed op smaak is, wel lastig de plakjes er ongeschonden uit te krijgen, ze plakken maar het geburik van een mes los je dit op.

Martine op 27-4-2017 - 22:18

Fijn dat je het lekker vond Daniëla! De plakjes zijn inderdaad een beetje plakkerig.

Paulien op 6-5-2017 - 14:57

Mag je het invriezen als je over hebt? En hoe lang is het te bewaren in de koelkast.

Martine op 7-5-2017 - 11:00

Hoi Paulien, in de koelkast blijft het minstens een week goed, ik denk nog wel wat langer. Ik weet niet of deze kaas goed in te vriezen is. Meestal verandert de textuur van vegan kaas als je het invriest, maar misschien is het voor tosti's en dergelijke nog wel bruikbaar. Ik denk wel dat de plakjes dan lastiger uit elkaar te halen zijn, dus invriezen met een bakpapiertje ertussen ofzo.

Polly op 15-7-2017 - 22:07

We eten nu de plantaardige cheddar kaas van vegan deli en die is heerlijk en ook wat romig! Ik vind m dicht bij de smaak van dierenkaas zitten. Een (veel) betere smaak dan wilmersburger. Echt een aanrader!

Esther op 17-10-2018 - 12:49

In België heb ik deze mozzarella gezien bij de Carrefour!

Patrick op 19-12-2019 - 13:37

Dit is voor mij de lekkerste vegan kaas. Weliswara niet die goede structuur van Violife, maar wel lekkerder, vooral de pittige variant (ik was altijd dol op de pittige kaas of de oude kaas). Smaken verschillen.

Schrijf een reactie