Vegan D3 van Vitashine

door onder Verzorgingsproducten
Kenmerken: , , ,

IMG_2526 Je lichaam kan zelf vitamine D aanmaken als de zon op je huid schijnt. Dat is mooi, maar in Nederland schijnt de zon maar de helft van het jaar krachtig genoeg. Daardoor hebben veel mensen hier vitamine D tekort (niet alleen vegans). Je kunt een tekort voorkomen door vitamine D supplementen te nemen.

Er bestaan twee soorten vitamine D: D2 en D3. D2 is altijd vegan. D3 wordt meestal gemaakt van schapenwolvet, maar er bestaat ook vegan D3 uit korstmos. D3 wordt door sommige mensen beter opgenomen dan D2, dus het is fijn dat er nu ook vegan D3 wordt gemaakt, zoals deze van Vitashine.

Vegan diëtisten uit de VS bevelen aan om dagelijks 10 à 25 microgram D2 of D3 te nemen, zeker in de winter en op dagen dat je weinig in de zon bent. Deze pillen van Vitashine zijn 62,5 mcg, dus voor een onderhoudsdosis kun je ze in twee of drie stukjes breken, of ze om de paar dagen innemen. Als je een tekort hebt kun je iedere dag een hele tablet nemen.

De ingrediënten

Maltodextrine, Vitashine D3 (zetmeel, sucrose, siliciumdioxide, anti-oxidanten (D-alpha tocopherol, ascorbyl palmitaat), cholecalciferol), antiklontermiddelen (stearinezuur, magnesiumstearaat).

Hoe smaakt het?

De pilletjes hebben een fris zoete smaak, als een snoepje, dus je kunt ze stukkauwen en dan doorslikken.

Wat kost het en waar is het te koop?

Vitashine D3 is te koop bij Vega-Life (webwinkel en echte winkel in Amsterdam) en te bestellen bij onder andere Veganspul en op de website van Vitashine zelf (de goedkoopste optie). Een potje met 60 pillen kost tussen de €12,- en €18. Ze zijn vaak goedkoper als je meerdere potjes tegelijk bestelt.

6 Reacties

Nina op 20-3-2015 - 12:00

Bedankt! Het was me eerder nog niet helemaal duidelijk of er nu wel of niet vegan vitamine D3 bestond, maar wel dus! Ik heb het meteen besteld, want mijn D2-tabletten zijn bijna op en ik ben bang dat ik het inderdaad niet goed opneem. Echter, op de Vitashinewebsite (voor iedereen: http://vitashine-d3.com/) staan tabletten van 1000IU en van 2500IU, weet jij of 1000IU voldoende is? (Ik heb nog niet geprobeerd het zelf op te zoeken, sorry, maar misschien is het voor anderen die deze post zien ook handig om te weten!)

Martine op 20-3-2015 - 12:46

Hoi Nina, als je geen tekort hebt wordt aanbevolen om dagelijks tussen de 10 en 25 microgram D te nemen, in ieder geval op dagen dat je niet genoeg in de zon bent of er niet genoeg zon is. 1000IU (international units) is 25 microgram, dus dat is ruimschoots genoeg voor dagelijks gebruik.

Nina op 21-3-2015 - 0:44

Dankjewel voor je reactie! Ik had nu, omdat ik niet kon wachten en het qua geld niet veel uitmaakte (en ik misschien ook een tekort heb), toch maar de grotere hoeveelheid genomen, maar het is fijn om te weten. :)

Bas op 31-7-2016 - 22:11

Hoi Martine, Gebruik je deze vitamine D3 nog steeds? Had je dan geen invoerkosten wanneer je ze inkocht bij vegetology/vitashine?

Martine op 1-8-2016 - 7:45

Hoi Bas, ik gebruik deze inderdaad nog steeds. Soms bestel ik ze bij Vega-Life in Nederland, maar als ik ze uit het buitenland bestel zijn er geen douanekosten. Volgens mij heeft Vegetology ook een Europese afdeling, dus dan heb je dat sowieso niet.

Erik op 28-2-2019 - 15:16

Hoi iedereen, Mochten jullie de vegetology producten zoeken zoals de Opti3, Vitashine en de rest van hun assortiment. Deze bestel ik al jaren erg goedkoop bij Krachtshop.nl tot volle tevredenheid. Goedkoper vond ik ze nergens anders. Ze geven hoge staffelkortingen als je meer dan 1 potje bestelt dus ik bestel er vaak meteen 4.

Schrijf een reactie