Vegan Cup-a-Soup

door onder Pakjes en zakjes, Tussendoortjes
Kenmerken: , ,

Cup-à-Soup Tomaat, veganUnox heeft de ingrediënten van hun Cup--a-Soup Tomaat veranderd zodat die nu vegan is! De varianten Groente en Pittige Tomaat waren al langer vegan, maar mijn lievelingssmaak was vroeger altijd Tomaat. Ik ben hier dus erg blij mee.

Zo te zien heeft de Erwt smaak nu ook het vegetariërslogo, dus ook die is nu hoogstwaarschijnlijk vegan want er zit geen melk en dergelijke in. Als ze nou ook de kerrie variant nog vegan zouden maken...

De ingrediënten

To­maat1 38%, aard­ap­pel­zet­meel , sui­ker, crou­tons 11% (wit­brood (tarwebloem, zout, gist, raap­zaad­olie), palm­olie, an­ti­oxi­dant: ro­ze­ma­rijnex­tract), deeg­waar 8% (har­de tar­weg­ries, zout), zout, gist­ex­tract, palm­vet, ui, spe­ce­rij­en (knof­look, pe­per, la­vas), pe­ter­se­lie, ge­con­cen­treerd groen­ten­sap (selderij, wor­tel, prei, ui).

Hoe smaakt het?

Het is inmiddels al een paar jaar geleden dat ik deze Cup-a-soup voor het laatst op heb, dus ik kan me de oorspronkelijke smaak niet meer zo goed herinneren. Ik denk dat hij misschien ietsje zoeter geworden is. De croutons zijn ook wat kleiner. Verder smaakt hij nog net zo als ik me herinner. Lekker hartig om vier uur. ;-)

Wat kost het en waar is het te koop?

Cup-a-Soup is verkrijgbaar bij de meeste A-merk supermarkten. Een pakje met drie porties kost ongeveer €1,15.

7 Reacties

David op 28-7-2016 - 14:26

Er zijn nog oude verpakkingen in de omloop! Dus even goed kijken. :-)

Martine op 28-7-2016 - 14:50

Klopt David! De nieuwe zien er gelukkig wel duidelijk anders uit.

David op 29-7-2016 - 6:51

Daar had ik helemaal nog niet op gelet, op de nieuwe verpakking! Dankjewel! :-)

Tim op 28-9-2017 - 16:35

Weet iemand hoe het met automaten (op het werk) zit?

Martine op 28-9-2017 - 19:40

Hoi Tim, die bevatten waarschijnlijk dezelfde ingrediënten als de supermarkt varianten. Voor de zekerheid kun je even op de verpakking kijken van de soep die op je werk in de automaat wordt gedaan.

Sander op 17-2-2018 - 17:04

Kan melk bevatten staat er op de verpakking

Martine op 18-2-2018 - 14:07

Hoi Sander, veganisten letten over het algemeen niet op ‘sporen van’ en ‘kan bevatten’ waarschuwingen, omdat het over zeer kleine spoortjes van kruisbesmetting in de fabriek gaat die niet expres worden toegevoegd. Die waarschuwingen zijn eigenlijk alleen bedoeld voor mensen de extreem allergisch zijn.

Schrijf een reactie