Vegan Cornetto’s

door onder Desserts, Snacks
Kenmerken: , , , ,
Vegan soja Cornetto

In het buitenland waren ze al langer te koop, maar nu zijn ze eindelijk ook in Nederland: vegan Cornetto's! Ze zijn behalve vegan ook nog eens glutenvrij.

De ingrediënten

Water, suiker, vegetarische oliën (kokos, zonnebloem), glucosestroop, glucose-fructosestroop, maïszetmeel, maïsmeel, hazelnoot (1,5%), magere cacaopoeder, soja-extract (1%), emulgatoren (mono- en diglyceriden van vetzuren, zonnebloemlecithine, ammoniumfosfatiden), stabilisatoren (guargom, johannesbroodpitmeel, carrageen), aroma's, zout.

Hoe smaakt het?

Deze ijsjes zijn héérlijk. Je proeft geen verschil met een Cornetto van koemelk. De hoorntjes zijn lekker knapperig en de chocolade lekker romig. Ze zijn wel een beetje aan de kleine kant, maar dat is misschien maar beter ook, want anders zou ik er nóg meer van eten.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze Cornetto's bij grote winkels van Albert Heijn, Jumbo en Plus. Een pakje met vier ijsjes (360 ml) kost €2,89.

9 Reacties

Yvonne op 13-5-2018 - 18:47

Ben speciaal naar de AH xl gegaan... niet dus en Jumbo ook niet, hoop de Plus dan maar.. zo vervelend

Henny op 16-5-2018 - 14:29

Ik vind het nog steeds jammer dat Unilever het Swedish Glace ijs uit het assortiment gehaald heeft in Nederland.

Conny van Mierle op 13-6-2018 - 6:56

Moeilijk te vinden, deze Cornetto's, ik bestel ze daarom meestal online met mijn boodschappen. Maar deze Cornetto's zijn echt veel lekkerder als die met koemelk!

Ilse op 14-6-2018 - 20:17

Vind het roomijs eerlijk gezegd naar papier smaken.. het koekje en de chocolade is lekker.

Marjolein op 21-6-2018 - 13:58

Ik vind het koekje verrassend lekker smaken voor glutenvrij. Maar de smaak van het roomijs is wel duidelijk koemelkvrij. Ik had gehoopt dat het de smaak van zuivel wat meer zou benaderen. Maar het smaakt wel lekker en als het een keer in de bonus is, zal ik het nogmaals halen. Deze week geloof ik! Maar dan moet ik wel bij een grote AH komen, want hier verkopen ze het niet..

Esther op 15-7-2018 - 18:34

Ik vind deze dus echt niet lekker! Terwijl je van het merk het Ijsboerke ook vegan cornetto's hebt en die vind ik wel super lekker! (Dus het kan wel)

lily op 18-7-2018 - 17:27

Bij supermarkt Real in Rees bij Duitsland gekocht, meteen 2 pakken. € 1,99 per pak, goedkoper dan in Nederland. Was lekker en proef geen verschil met de melk variant van jaren geleden nog, toen ik nog melkproducten benutte. ga nu richting de Vegan style.

Michelle op 11-8-2018 - 15:03

Gewoon twee keer zo duur als niet-vegan cornetto's :(.

Maaike op 7-10-2018 - 17:02

Voor de mensen met glutenintolerantie, let wel op dat hier carrageen (E407) in zit. Carrageen bevat op zich geen gluten, maar er zijn veel mensen met Coeliakie die hier tóch last van hebben. Waarom is niet duidelijk, maar zeker als je in het Engels gaat zoeken (Carrageenan and Celiac disease) zul je dit vaak vinden. Ik dacht ik ga toch even reageren want vaak blijkt het voor mensen een hele zoektocht voor ze erachter zijn dat het dit is waar ze (ook) op reageren!

Schrijf een reactie