Vegan chocolate chip cookies!

door onder Koekjes
Kenmerken: ,

Vegan chocolate chip cookiesDeze 'Robuuste Koeken' van Lu zijn stiekem super lekkere vegan chocolate chip cookies! Om het extra leuk te maken zijn er drie varianten: met hazelnoten, met amandelen en eentje met alleen maar chocoladestukjes.

De ingrediënten

Tarwebloem 34,4%, cho­co­la­de­stuk­jes 24,8% (sui­ker, ca­cao­mas­sa, ca­cao­bo­ter, emul­ga­tor (sojalecithine), vanillearo­ma), palm­olie, sui­ker, hazelnoten 9%, rijs­mid­de­len (am­mo­ni­um­wa­ter­stof­car­bo­naat, na­tri­um­wa­ter­stof­car­bo­naat, di­na­tri­um­di­fos­faat), zout, aro­ma, kleur­stof (bè­ta-ca­ro­teen).

Hoe smaakt het?

De koeken zijn lekker bros met romige stukjes chocola en knapperige noten erin. Bijna de perfecte chocolate chip cookies! Ik neem deze graag mee als ik ergens wil trakteren maar geen tijd heb om zelf wat te bakken.

Wat kost het en waar is het te koop?

Robuuste koeken zijn bij bijna alle supermarkten te koop. Een pak met 8 grote koeken kost ongeveer €1,80.

13 Reacties

Jantine op 19-3-2015 - 15:46

O mjammie; hier ben ik inmiddels helemaal aan verslaafd :)

Martine op 19-3-2015 - 15:59

Ze zijn lekker hè! :)

Deborah op 9-4-2015 - 22:07

En de palmolie dan?

Martine op 10-4-2015 - 6:41

Hoi Deborah, er zijn verschillende visies of vegans palmolie wel of niet zouden moeten vermijden, een complexe discussie de ik hier niet wil voeren. Er zijn naast palmolie nog veel meer problematische ingrediënten die je in een ideale situatie allemaal zou willen vermijden, maar in de praktijk is dat voor veel mensen niet realistisch. Ik concentreer me hier dus op de kern van veganisme, het niet gebruiken van dierlijke producten. Ik neem ook nog mee of de producten dierproefvrij zijn. Als mensen dat willen uitbreiden naar palmolievrij, alles fair trade, biologisch etc. kunnen ze gebruik maken van de labeltjes die ik overal bij zet.

monique op 23-5-2015 - 9:06

@Deborah, waarom is palmolie niet vegan?

Alaidys op 13-6-2015 - 16:37

Palmolie is wel vegan, alleen wil Deborah het waarschijnlijk niet eten, omdat voor niet bio palmolie vaak oerbos word gekapt. Het liefst zou ik het dus ook niet eten, maar het zit in zo onwijs veel producten, dat ik het soms toch wel eet. Maar het liefst zou ik natuurlijk willen dat er andere olie bronnen gebruikt zouden worden, zoals zonnebloem of lijnzaadolie om maar wat te noemen.

Alaidys op 13-6-2015 - 16:37

Zoals deze koekjes, ze zijn echt heeeerlijk :)

Ko op 24-7-2015 - 13:38

Hallo Martine, Ik checkte net deze koeken (de choco) op de site van AH: http://www.ah.nl/producten/product/wi171406/lu-time-out-robuuste-koeken-chocolade Er staat bij ingredienten: KAN EI, MELK EN NO­TEN BE­VAT­TEN. Allergie-informatie Be­vat Ei. Be­vat Glu­ten­be­vat­ten­de gra­nen. Be­vat Melk. Be­vat So­ja. Be­vat No­ten. Be­vat Tar­we.

Martine op 26-7-2015 - 9:51

Hoi Ko, zulke allergie informatie gaat over kruisbesmetting die plaatsvindt omdat het product wordt gemaakt in een fabriek die dierlijke ingrediënten gebruikt voor hun andere producten. Het zegt niks over de ingrediënten van het product zelf, die in dit geval duidelijk vegan zijn.

Marian op 21-8-2015 - 10:04

Koffieleutjes en Nizza-koekjes van Verkade (zowel kokos als kaneel) zijn ook geheel plantaardig. :)

Martine op 21-8-2015 - 10:08

Klopt! Die ga ik binnenkort ook nog wel eens posten. Het 'nadeel' van deze site is dat we zoveel gaan snoepen om al die koekjes en andere lekkere dingen erop te kunnen zetten. :P

Esmee op 6-4-2016 - 10:43

Hoi, ik vroeg me af hoe het zit met suiker in de koekjes die gewoon vegan blijken te zijn. Hoe weten we van deze koeken of de suiker op een niet-vega manier is bewerkt? (ze zijn tenslotte niet biologisch en zonder vegan keurmerk). Deze vraag gaat natuurlijk erg ver, maar ik vroeg me af of je daar iets meer over wist of een inzicht over hebt.

Martine op 6-4-2016 - 10:58

Hoi Esmee, suiker is in Europa over het algemeen helemaal vegan. In Europa wordt geen beenderkool (verkoolde vermalen botten) gebruikt bij de productie van suiker. In de VS zijn er nog wel rietsuiker fabrikanten die met beenderkool werken, maar hier dus niet. Bovendien is de meeste suiker die we hier hebben bietsuiker. Die wordt op een andere manier gezuiverd dan rietsuiker en daarbij wordt sowieso geen beenderkool gebruikt. Als je producten koopt van een Nederlandse fabrikant is de kans dus héél klein dat er suiker in zit die met dierlijke stoffen is bewerkt.

Schrijf een reactie

Gewoon Vegan gebruikt cookies om de website te optimaliseren. Lees onze Privacyverklaring voor meer informatie.