Vegan bouillon met kipsmaak

door onder Leuke ingrediënten, Pakjes en zakjes
Kenmerken: , , , ,

Bio Today vegan bouillon met kipsmaakIn de VS bestaat al heel lang veganistische 'kippenbouillon', maar in Europa/Nederland was het vrij lastig om aan te komen. Maar nu heeft AH ineens deze potjes vegan Chicken Flavour bouillon van Bio Today. Handig als je bijvoorbeeld zelf seitan met kipsmaak wilt maken, of voor vegan kippensoep (ja, dat is een ding!).

De ingrediënten

Ma­ïs mal­todex­tri­ne, zee­zout, zon­ne­bloem­olie, ui­en­poe­der, gist, riet­sui­ker, noot­mus­kaat, kur­ku­ma, cham­pig­nons, selderijblad.

Hoe smaakt het?

David en ik zijn al zo lang vegetariër dat we ons niet echt kunnen herinneren hoe kippenbouillon smaakt, maar we vonden deze bouillon toch best wel 'kip-achtig'. Als je hem als drinkbouillon gebruikt proef je ook goed de nootmuskaat, champignon en selderij.

Wat kost het en waar is het te koop?

Voor zover ik weet ik deze bouillon momenteel alleen verkrijgbaar bij Albert Heijn in het schap met de andere bouillon (niet in het aparte bio schap). Een potje met 125 gram kost €1.99.

6 Reacties

Anne Persoon op 18-7-2016 - 12:55

ALDI heeft veel vegetarische dingen als broodbeleg,alternatief vlees etc.viel me op.

Martine op 18-7-2016 - 13:49

Ja klopt Anne, we hebben een hele lijst met Aldi producten op de site: https://gewoonvegan.nl/?s=Aldi&post_type=post

Ramona op 4-8-2016 - 19:17

Vandaag Surinaamse pindasoep gemaakt met deze bouillon, ik heb geen flauw idee hoe kip smaakt, maar volgens mijn moeder die ik nog steeds niet op zijn minst vegetarisch heb weten te krijgen ( Weeeh) smaakte het precies als kippenbouillon. Dus winner hier. Ik vond het gewoon een fijne bouillon, lekker idd.

Martine op 4-8-2016 - 20:17

Ha, fijn om bevestiging van een verstokte vleeseter te krijgen! Ik heb pas Thaise currysoep gemaakt met deze bouillon en dat had wel iets 'extra's' ten opzichte van soep met groentebouillon. Ik zal het ook eens aan wat familieleden voeren.

Milan op 17-2-2019 - 17:00

https://youtu.be/2O88gUbqFOs De smaak van kip bouillon blokjes komt niet eens van kip maar van gist. Jammer dat ze er een heel klein beetje kip bij doen om het kip bouillon te mogen noemen -_-

Tanja op 20-12-2022 - 9:57

Ha, ik heb het dus ook gemaakt voor Thaise currysoep, maar ik vond het helaas echt tegenvallen, en mijn vriendenkring ook. Wellicht houden ze gewoon niet van thaise gerechten, want normaal gesproken vinden mijn vrienden het lekker wat ik maakt :)

Schrijf een reactie