Vegan biefstuk van Vivera

door onder Vleesch
Kenmerken: ,

Vivera heeft net deze plantaardige opvolger voor biefstuk op de markt gebracht en iedereen is er helemaal wild van. In de winkels zijn ze bijna niet aan te slepen. Je moet echt een beetje geluk hebben als je een bakje wilt kopen. Ook vleeseters zijn er heel positief over. Super tof!

Vivera biefstukc, vegan

De ingrediënten

80% gerehydrateerd soja- en tarwe-eiwit, zonnebloemolie, kokosolie, verdikkingsmiddel (methylcellulose), natuurlijke aroma's, kleurstoffen (bietenrood, saffloer), plantaardige vezels (suikerriet, citrus), zeezout, tarwezetmeel, maltodextrine, aardappeleiwit, kruiden en specerijen, champignonpoeder, aroma, ijzer, gerstemoutextract, vitamine B12.

Vivera biefstukc, vegan

Hoe smaakt het?

Ik ben blij dat deze nieuwe vegaburger bij veel mensen zo goed in de smaak valt. Hopelijk helpt dit om de wereld weer een stukje dier- en milieuvriendelijker te maken. De biefstukc heeft een behoorlijk realistische vleestextuur (al lijkt hij meer op tartaar dan op traditionele biefstuk) en hij 'bloedt' zelfs een beetje met bietenrood om de ervaring extra vleesachtig te maken. Zelf vind ik hem helaas niet zo lekker. Ik proef dezelfde vreemde smaak als bij de verse vegan hamburgers van AH (die ook enorm populair zijn bij andere mensen) en de textuur is niet zo aan mij besteed. Niet getreurd, want smaken verschillen nu eenmaal en er zijn genoeg andere Vivera producten die ik wel lekker vindt.

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt de Vivera biefstukc bij Albert Heijn en verschillende andere A-merk supermarkten. Een bakje met twee burgers (200 gram) kost €3,49.

13 Reacties

Inez op 19-6-2018 - 11:12

Precies dezelfde associatie had ik ook. Ook ik dacht aan de verse vegan hamburger, die ik niet zo lekker vind. De biefstukc vind ik wel veel lekkerder dan die roze dingen, dus mensen, ga 'm vooral zelf proeven! :-) Mits je 'm kunt krijgen, maar die gekte zal op een gegeven moment wel voorbij zijn, neem ik aan.

misty op 21-6-2018 - 20:30

Ik heb hem dit weekend voor het eerst gegeten. Vond hem wel aardig maar zal hem niet weer kopen. Het geintje van het bietenrood was niet voor mij en hierop knapte ik juist af. Andere variaties van Vivera zijn veel beter.

Roze wolkje op 25-6-2018 - 21:33

Ik vind hem lekker! Alleen wel erggg zout.

Jeffrey op 4-7-2018 - 18:48

Vond het smaakje ook vreemd, inderdaad net als de verse burgers van ah. Werd er een beetje onpasselijk van en het "bloed" had van mij niet gehoeven (werd ik helemaal onpasselijk van). Had er een lekker champignonsausje bij geïmproviseerd, die was gelukkig erg geslaagd :-) Mijn man echter vond de "biefstuk" (en de saus) fantastisch. Smaken verschillen ;-)

Patrick op 5-7-2018 - 19:30

Volledig eens met Roze wolkje

Jeroen op 8-7-2018 - 20:39

Vind dit een vreemd product. Moet lijken(sic) op het 'origineel' door geur, smaak en het laten "bloeden"? Bah.

Netty op 15-7-2018 - 12:02

Nee...niet voor mij. Ik heb het geprobeerd maar het lijkt mij te veel op vlees, qua textuur en dat 'bloed' vond ik niet echt aantrekkelijk… In de prullenbak dus.

El op 1-8-2018 - 14:25

Je slaat de spijker op zijn kop, ik vroeg me al af waar ik dat rare smaakje van kende! Voor mij helaas dan ook geen succes :(

Bart op 19-8-2018 - 15:06

In reactie op onderstaande reacties, ik denk dat dit ook meer is bedoeld voor mensen die wel vlees eten als alternatief...

Yas op 14-1-2019 - 15:07

Ik ben al 25 jaar vegetariër en dan nu eindelijk een vega biefstuk... Superlekker, precies de juiste bite en structuur! Ik eet hem op een broodje of met rijst en jus.

Henriette op 29-8-2019 - 16:44

Over de vivera biefstuk: Heel makkelijk in de airfryer,goed structuur,maar VEEL te zout.....jammer.....

Maurice op 29-3-2020 - 8:27

waar is deze nog te koop?

Martine op 7-4-2020 - 16:31

Hoi Maurice, dit product is nog steeds verkrijgbaar bij verschillende supermarkten, waaronder AH. Het heet nu echter Plant Steak en zit in de nieuwe groene camouflage verpakking van Vivera.

Schrijf een reactie