Vegan basissauzen van Remia

door onder Sauzen
Kenmerken: , , , ,
Remia vegan bassissauzen wit bruin

Remia maakt sinds kort deze vegan 'basissauzen' in een witte en bruine variant. Fijn om te gebruiken in ovenschotels, soepen, pasta, over de groente of bij een vleesvervanger. De sauzen zijn helemaal vrij van allergenen en ook in grootverpakking voor horeca te koop onder het merk C'est Ça, met nog twee extra smaken pepersaus en champignonsaus.

Vegan lasagne met Remia witte basissaus

De ingrediënten

Witte saus: water, raapolie, gemodificeerd aardappelzetmeel, suiker, zout, aardappeleiwit, bouillonpoeder (zout, gistextract, aardappelzetmeel, ui, wortel, zonnebloemolie, specerijen), balsamico azijn, natuurlijk aroma, ui-extract, champignonextract, uipoeder, specerijen, kruiden, antioxidant: E385.

Hoe smaakt het?

Ik ben echt fan van deze sauzen. Ze zijn heerlijk romig en hebben een fijne hartige smaak. Je zou niet denken dat ze helemaal plantaardig zijn. Je kunt ze direct uit het pakje gebruiken, of zelf opleuken met bijvoorbeeld gebakken ui of champignons, kruiden en versgemalen peper.

C'est ça vegan allergenenvrije basissauzen horeca wit bruin pepersaus champignonsaus

Wat kost het en waar is het te koop?

Je vindt deze sauzen o.a. bij Albert Heijn, in het schap met de houdbare sauzen en juspoeder. Een bakje van 265 ml kost €1,79. De C'est Ça horecaverpakkingen van 575 ml zijn verkrijgbaar bij groothandels zoals Sligro en Bidfood.

10 Reacties

frida op 15-10-2019 - 18:00

waarom schrijf je niet de ingredienten van de bruine saus?

Martine op 15-10-2019 - 21:31

Hoi Frida, bij verzamelposts met meerdere producten zet ik meestal niet van alle producten de ingrediënten omdat die vaak sterk op elkaar lijken en de posts dan erg lang worden. Zo ook in dit geval. De ingrediënten van de bruine saus zijn bijna hetzelfde als van de witte.

enaida op 15-10-2019 - 21:19

Hoi, Is de witte basissaus geschikt voor bijvoorbeeld over de bloemkool? Groetjes, Enaida

Martine op 15-10-2019 - 21:31

Absoluut Enaida! Daar is het heel lekker bij denk ik.

Elise op 10-1-2020 - 9:12

Heb je de basis saus hier gebruikt voor de lasagne? Ben wel benieuwd naar het recept dan!!

Martine op 11-1-2020 - 9:17

Hoi Elise, het is deze lasagne, maar dan met de witte saus van Remia in plaats van de zelfgemaakte witte saus met edelgist. https://vegetus.nl/lasagne-bolognese/

Justin op 3-3-2020 - 21:34

Hallo, Aangezien je hier sneller reageert denk ik doe ik het effe zo, daarna wil ik hem wel weer verwijderen. Maar de curry saus van oliehoorn is toch ook vegan? Ik kan geen dierlijke producten vinden Greeetz

Martine op 4-3-2020 - 19:48

Hoi Justin, currysaus is bijna altijd vegan, ook die van Oliehoorn.

Astrid op 8-9-2020 - 12:21

hallo! Even terugkomend op de lasagne.... (Al is deze post alweer van een poos geleden 😄) Gebruik je dan wel nog edelgist in de saus van remia? Bedankt!

Martine op 8-9-2020 - 19:47

Hoi Astrid, als ik lasagne maak met de saus van Remia voeg ik daar verder niks extra's aan toe. De saus smaakt van zichzelf al hartig genoeg.

Schrijf een reactie